Ενότητες:

19/9/2017, “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017” στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ. στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση:

 

“Με γραμματόσημο ένα ποδήλατο”

 

Συντονίστρια η Ερωφίλη Γαγάνη, πολιτικός μηχανικός.


Για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών.

 

https://www.chania.gr/…/ebdomadaxwrisaftokinhto15092017.html

 

kinitikotita

15/9/2017, Ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας για παιδιά, στις παιδικές - Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017 για παιδιά, με τίτλο: «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο», που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης Σούδας, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού και της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου.


Την Καλοκαιρινή εκστρατεία οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

 

Για τρεις μήνες περίπου, 162 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσέφεραν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

 

Το ταξίδι μεγάλο … τα σημεία πολλά… το πέταγμα της γνώσης … από σημείο σε σημείο συναρπαστικό!

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συνεργάστηκε με πολλούς φορείς όπως το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και τον Πρόεδρο του κ. Πετράκη, τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας, ΑμΕΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, με εικαστικούς, συγγραφείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές κ.α.

 

Πινελιές τέχνης, σχήματα και χρώματα, εργαστήρια γνώσεως και περιπέτειας, γέμισαν τις παιδικές βιβλιοθήκες μας. Ένα ταξίδι που έγινε παρατήρηση, έγινε γνώση, έγινε γιορτή…


Μια γιορτή που οι καλεσμένοι ένιωσαν τη χαρά των παιδιών, γεύτηκαν τις νοστιμιές που είχαν ετοιμάσει, μοιράστηκαν τις καλοκαιρινές αναμνήσεις τους και έδωσαν την υπόσχεση η κάθε βιβλιοθήκη να αποτελεί σημείο συνάντησης όλο το χρόνο!

 

Η "Γιορτή Λήξης" την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, έδωσε την ευκαιρία να αναπολήσουμε όλες αυτές τις όμορφες μέρες της Καλοκαιρινής Εκστρατείας παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κας Βαρβάρας Περράκη, της προϊσταμένης των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, κας Βιβής Χουδαλάκη, συναδέλφων, γονέων και παιδιών.

 

Θυμηθήκαμε όλες τις δράσεις, είδαμε φωτογραφίες, γελάσαμε και συγκινηθήκαμε.!


Είχαμε και εκπλήξεις !!!

 

Τα παιδιά ανέβασαν στο…σανίδι βιβλία που ξεχώρισαν. Μέσα από τις μικρές παραστάσεις ζήτησαν από τους μεγάλους να θυμηθούν τα παραμύθια και να μην ξεχνάνε ποτέ να φτιάχνουν ιστορίες.!

 

 Ανεβάσαμε την παιδική θεατρική παράσταση στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, διασκευή της Δήμητρας Λιοδάκη, θεατρολόγου, του βιβλίου: "Ένα παιδί από βιβλία" του Oliver Jeffers, με αφορμή τη λήξη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017.

 

Θεατρική παράσταση στην Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας 

 

 

Άλλωστε "η φαντασία είναι oλονών" και "το σπίτι μας είναι ένα σπίτι επινόησης όπου ο καθένας μπορεί να έρθει".

 

Το ενδιαφέρον των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρέμεινε αμείωτο και οι προσφορές εθελοντισμού και εμψυχωτών ανεκτίμητες.

 

Αποτέλεσμα:


47…οι εκδηλώσεις που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων


758…οι συμμετοχές των παιδιών που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων


22…οι εμψυχωτές που στήριξαν τις δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων


1078…βιβλία δανείστηκαν 494 παιδιά, τις μέρες που διήρκησε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα Περάκη Βαρβάρα, ευχαρίστησε γονείς και παιδιά και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον πολύχρωμο χώρο των Βιβλιοθηκών όπου «φωλιάζουν» γνώσεις, εφόδια, σωστή και δημιουργική σκέψη.

 

Η προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, κα Βιβή Χουδαλάκη ευχαρίστησε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τον Διευθυντή κ. Φίλιππο Τσιμπόγλου και όλους τους συνεργάτες, την υπεύθυνη σχεδιασμού των δράσεων κα Ειρήνη Βοκοτοπούλου, τους εθελοντές που πρόσφεραν το χρόνο τους, την αγάπη τους, τις γνώσεις και δεξιότητες τους για την πραγματοποίηση των δράσεων, τα εκατοντάδες παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και τους γονείς, για το υπέροχο, δημιουργικό καλοκαίρι που περάσαμε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου μας..!!!

 

Ευχαριστούμε για τις υπέροχες παρουσιάσεις, τις καταπληκτικές εμπνεύσεις και το αστείρευτο κέφι τους:

 

Βασιλομανωλάκη Κυριάκο, εκπαιδευτικό,συγγραφέα – Βλαχάκη Νίκο, παιδοψυχολόγο – Γαλάνη Νίκη - Γαλημιτάκη Σμαράγδη, εκπαιδευτικό – Γρηγοράκη Αναστασία, εκπαιδευτικό – Ζαχαριουδάκη Ιωάννη, συνταξιούχο Πεδίου Βολής Κρήτης – Καρατζά Νίκη, φοιτήτρια – Κατράκη Κυριακή, φιλόλογο – Κατσιφαράκη Θηρεσία, εκπαιδευτικό – Κοντολέων Άννα, συγγραφέα-θεατρολόγο – Κορφιάτη Μαιριλή, εκπαιδευτικό – Λιοδάκη Δήμητρα, θεατρολόγο – Μανωλακάκη Χρήστο, ζωγράφο – Μαραγκουδάκη Δήμητρα, φιλόλογο – Μπιρμπίλη Μαριέττα, θεατρολόγο – Νικολακάκη Μαρία, εκπαιδευτικό – Ξενάκη Θοδωρή, ζωγράφο, εκπαιδευτικό – Παπουτσάκη Κλειώ, νηπιοβρεφοκόμο – Πετράκη Μανώλη, Πρόεδρο Ναυτικού Μουσείου Κρήτης – Πευκιανάκη Χρυσή, κοινωνική λειτουργό – Σωτηρόπουλο Χρήστο, εκπαιδευτικό, - Τσόντου Μαργαρίτα, φυσικό.

 

olo1

 

olo2

 

olo3

 

olo4

 

olo5

 

olo6

 

olo7

 

olo8

 

olo9

12/9/2017, Τελετή λήξης της Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017 "Περιπέτειες από σημείο σε σημείο", στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Από σημείο σε σημείο φτάσαμε σήμερα στο σημείο …μηδέν της Καλοκαιρινής Εκστρατείας.


Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, καλέσαμε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων τους γονείς και τους φίλους μας, για να τους παρουσιάσουμε τις στιγμές που μοιραστήκαμε το καλοκαίρι που μας πέρασε.
«Μιλήσαμε» για τις περιπέτειες των παιδιών από σημείο σε σημείο. Τα σημεία πολλά, το ταξίδι μεγάλο. Το πέταγμα της σκέψης από σημείο σε σημείο μοναδικό.


Ένα ταξίδι που έγινε παρατήρηση, έγινε γνώση, έγινε γιορτή… Θυμηθήκαμε όλες τις δράσεις, είδαμε φωτογραφίες, γελάσαμε και συγκινηθήκαμε.!


Είχαμε και εκπλήξεις !!! Ανεβάσαμε στο…σανίδι βιβλία που ξεχωρίσαμε. Παίξαμε και πειραματιστήκαμε πάνω στο βιβλίο "Ένα παιδί από βιβλία" του Oliver Jeffers και στο βιβλίο «Ένα σπίτι για όλους» του Cristofer Corr, το αποτέλεσμα μας δικαίωσε…


Μέσα από τις μικρές μας παραστάσεις ζητήσαμε από τους μεγάλους να θυμηθούν τα παραμύθια και να μην ξεχνάνε ποτέ να φτιάχνουν ιστορίες.!


Άλλωστε "η φαντασία είναι oλονών" και "το σπίτι μας είναι ένα σπίτι επινόησης όπου ο καθένας μπορεί να έρθει".
Ευχαριστούμε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τον Διευθυντή κ. Φίλιππο Τσιμπόγλου, την υπεύθυνη σχεδιασμού των δράσεων κα Ειρήνη Βοκοτοπούλου, τους εθελοντές μας, τα παιδιά και τους γονείς για το υπέροχο καλοκαίρι που περάσαμε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου μας..!!!

 

 

ωτελετη2

 

ωτελετη4

 

ωτελετη5

 

ωτελετη6

 

ωτελετη7

 

 

 

7/9/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, Τελετή λήξης Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2017.


Το ταξίδι μεγάλο … τα σημεία πολλά… το πέταγμα της γνώσης … από σημείο σε σημείο συναρπαστικό!
Σας περιμένουμε παιδιά και γονείς στην τελετή λήξης, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017:


• Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, ώρα 10π.μ.
• Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας, ώρα 11.30 π.μ.
• Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, ώρα 7.00μ.μ.


Πινελιές τέχνης, σχήματα και χρώματα, εργαστήρια γνώσεως και περιπέτειας, σας περιμένουν στις παιδικές βιβλιοθήκες μας, για να σας «μιλήσουν» για τις καλοκαιρινές περιπέτειες των παιδιών από σημείο σε σημείο….
Οι περιπέτειες των σημείων αφηγούνται τις ιστορίες τους! Σας περιμένουμε όλους!

Υπενθυμίζουμε ότι, η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας - Καλοκαίρι 2017, με τίτλο:« Από σημείο σε σημείο » διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στα τμήματα των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

 

ωτελετη1

 

7/9/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Στο ατελιέ του Τζάκσον Πόλλοκ", στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Σήμερα επισκεφθήκαμε το ατελιέ του Τζάκσον Πόλλοκ . Γνωρίσαμε τον Αμερικανό εξπρεσιονιστή ζωγράφο, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος του αφηρημένου εξπρεσιονισμού.
Γνωρίσαμε την τεχνική του, την «τεχνική» της σταγόνας.


Έστρωνε στο πάτωμα μεγάλων διαστάσεων καμβάδες, τους «πιτσιλούσε» δημιουργώντας αφηρημένα σχήματα, που μετέδιδαν έντονες καταστάσεις και συναισθήματα, χωρίς να παίρνουν κάποια συγκεκριμένη ρεαλιστική μορφή.
Τον ονόμασαν δυνατό, πολύχρωμο ανεμοστρόβιλο στην Ιστορία της Τέχνης.


Είδαμε έργα του. Ζωγραφική ζωντανή… συναρπαστική! Τα παιδικά μάτια εντυπωσιάζονται, εμπνέονται. Με την τεχνική της σταγόνας γίνονται «μικροί εξπρεσιονιστές» και δημιουργούν τα δικά τους εκφραστικά έργα.!


Εμψυχωτής του προγράμματος ο κ. Θοδωρής Ξενάκης, ζωγράφος-εκπαιδευτικός, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΑΛΟΥ
Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017
Ζωγραφική με σταγόνες: Στο ατελιέ του Τζάκσον Πόλλοκ.

 

ωπολλοκ1

 

ωπολλοκ2

 

ωπολλοκ3

 

ωπολλοκ4

 

ωπολλοκ5

 

7/9/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Σήματα Μορς", στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

Σε μια εποχή που όλα κινούνται μέσα από καλώδια και σύρματα, ήρθαν σήμερα στη βιβλιοθήκη μας κάποιοι ξεχωριστοί άνθρωποι για να μας πουν ότι μ' ένα απλό πομπό κι ένα συρματάκι (κεραία), μπορούμε να επικοινωνήσουμε με όλο τον κόσμο.


Οι ραδιοερασιτέχνες της περιοχής μας, μας παρουσίασαν το δικό τους κώδικα επικοινωνίας, τον Κώδικα Μορς.
Αφού εξοικειωθήκαμε με όλο τον εξοπλισμό κι αφού γνωρίσαμε το αλφάβητο του Κώδικα Μορς, δοκιμάσαμε να φτιάξουμε τις δικές μας λέξεις και να αναγνωρίσουμε τις λέξεις που ακούμε (τι τααα τι για το γραμμα ρ).
Σαν εκκολαπτόμενοι ασυρματιστές στείλαμε σήματα Μορς με το ειδικό χειριστήριο και αποκρυπτογραφήσαμε αυτά που έστειλαν οι φίλοι μας.


Εμψυχωτής : Ιωάννης Ζαχαριουδάκης, συνταξιούχος ΠΒΚ
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κύριο Ιωάννη Ζαχαριουδάκη και την παρέα του: Γιάννης Ροίδης, Γιώργος Κουλιζάκης, Γιάννης Γαλανάκης, για την ξεχωριστή παρουσίαση και τη μοναδική εμπειρία που μας χάρισαν!

Παιδική –Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας
Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2017
Περιπέτειες από σημείο σε σημείο - Σήματα Μορς.

 

ωμορς1

 

ωμορς2

 

ωμορς3

 

ωμορς4

 

ωμορς5

 

 

6/9/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Twister ένα παιχνίδι με σημεία", στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

Ένα πρωτότυπο, δημιουργικό και διασκεδαστικό λογοτεχνικό ταξίδι ξεκίνησε σήμερα στη βιβλιοθήκη μας.


Αφού διαβάσαμε "Ένα σπίτι για όλους" του Christopher Corr, παίξαμε και γελάσαμε με το λογοτεχνικό twister, ανακαλύψαμε ήρωες και βιβλία που μας πρότεινε αυτό το ευφάνταστο παιχνίδι και φτιάξαμε τις δικές μας ιστορίες!


Οι μικρότεροι φίλοι μας δημιούργησαν τα δικά τους παραμύθια, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά έφτιαξαν διαλόγους με τα λόγια των ηρώων μέσα από τα βιβλία τους.


Χειροκροτήσαμε όλοι με ενθουσιασμό τις παρουσιάσεις των ιστοριών που σκαρφιστήκαμε αυτή την ξεχωριστή μέρα.


Εμψυχωτές : Δήμητρα Λιοδάκη, θεατρολόγος & Κατερίνα Βαρανάκη, βιβλιοθηκονόμος.


Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδα
Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017
"Περιπέτειες από σημείο σε σημείο - Twister ένα παιχνίδι με σημεία"

 

ωtwister1

 

 

ωtwister2

 

ωtwister3

 

ωtwister5

 

ωtwister4

 

 

6/9/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Όλοι βλέπουμε το ίδιο σημείο", στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

Ένα διαφορετικό εργαστήρι φιλοσοφίας και εσωτερικής αναζήτησης έλαβε χώρα σήμερα στη Βιβλιοθήκη μας.
Με αφετηρία το βιβλίο "Όλοι βλέπουμε την ίδια γάτα" του Brendan Wenzel, αναρωτηθήκαμε κι εμείς αν όντως βλέπουμε όλοι το ίδιο πράγμα, όταν κοιτάζουμε το ίδιο σημείο.


Τι επηρεάζει άραγε την οπτική μας για τα πράγματα;
Ποιες συνθήκες αλλοιώνουν το οπτικό αποτέλεσμα;
Και τέλος, αν η γάτα αλλάζει τόσες μορφές, ανάλογα με το ποιος την κοιτάζει και από πού, πόσες διαφορετικές μορφές μπορεί να έχουμε εμείς;


Πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας και πώς μας βλέπουν οι άλλοι;
Εμψυχωτής: Μαρία Κορφιάτη, φιλόλογος


Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Μαρία Κορφιάτη που με τόσο ενθουσιασμό και μεταδοτικότητα, βοήθησε τα παιδιά να προσεγγίσουν αυτά τα δύσκολα και αναπάντητα ερωτήματα, ακόμα και για τους ενήλικες.

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας
Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017
Περιπέτειες από σημείο σε σημείο - Όλοι βλέπουμε το ίδιο σημείο

 

ωβλεπουμε1

 

ωβλεπουμε2

 

ωβλεπουμε3

 

ωβλεπουμε4

5/9/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Το σημείο βρασμού, Ένα εργαστήριο για το θυμό.", στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.

Διαβάζοντας το “Θυμό της Αλίνας” του Jean- Francois Chabas ανακαλύψαμε τις καταστροφικές ιδιότητες του θυμού και αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε δύο χώρες: μια με θυμωμένους ανθρώπους και μια με ήρεμους.


Οι διαφορές ανάμεσα σ΄ αυτές τις δύο χώρες ήταν εκπληκτικές. Στη χώρα της ηρεμίας όλα ήταν χρωματιστά και πανέμορφα σε αντίθεση με τη χώρα του θυμού όπου όλα ήταν σκοτεινά και άσχημα.


Περιπλανηθήκαμε στην κλίμακα του θυμόμετρου και αναζητήσαμε τρόπους για να διαχειριστούμε το θυμό μας, μέσα στο βιβλίο της Elizabeth Verdick “Η φωνή δεν είναι για να ουρλιάζουμε”.


Αν ο θυμός μας είναι μια καταιγίδα που ταράζει τα νερά μιας ήρεμης λίμνης, τι μπορούμε να κάνουμε για να ηρεμήσουμε;


Παίξαμε “Παιχνίδια διαχείρισης θυμού για παιδιά” της Deborah M. Plummer και προσπαθήσαμε να καταπραΰνουμε το θυμό μας μέσα από ασκήσεις χαλάρωσης..!!!
Εμψυχωτής: Δήμητρα Λιοδάκη, θεατρολόγος

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017
Το σημείο βρασμού: Ένα εργαστήριο για το θυμό.

 

ωβρασμος1

 

ωβρασμος2

 

ωβρασμος3

 

ωβρασμος4

 

ωβρασμος5

4/9/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Οι λέξεις ως σημεία", στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.

Ραντεβού με τις λέξεις ως σημεία (γραφής) είχαν παιδιά 6 έως 12 χρόνων στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, το πρωί της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2017.


Με αφορμή τρεις τυχαίες λέξεις-ένα ουσιαστικό, ένα επίθετο κι ένα ρήμα- τα παιδιά έγραψαν ιστορίες, άλλοτε απλές κι άλλοτε σύνθετες, πάντα ωστόσο ευφάνταστες. Όπως η ιστορία ενός γιγάντιου καρότου που όλο το χωριό δεν μπορούσε να ξεριζώσει ή η ιστορία ενός βοσκού που ευχαριστιέται τη δουλειά του...
Οι πιο μικροί πάλι έφτιαξαν τη δική τους ιστορία με μια ζωγραφιά.


Έτσι προέκυψε ένα δημιουργικό δίωρο με ένα αλλιώτικο ΄΄Σκέφτομαι και γράφω-ζωγραφίζω΄΄ χωρίς κανόνες, με φαντασία και ελευθερία έκφρασης.!


Ευχαριστούμε πολύ τη Σμαράγδη Γαλιμιτάκη, εκπαιδευτικό, για την εξαιρετική παρουσίαση!

 

 

ωγραφης1

 

ωγραφης2

 

ωγραφης3

 

ωγραφης4

 

ωγραφης5

Περισσότερα Άρθρα...

 1. 30/8/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Ζωγραφική με κουκίδες: Στο ατελιέ του George Seurat", στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.
 2. 30/8/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Σημεία και τέρατα", στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.
 3. 29/8/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Ζωγραφική με κουκίδες: Στο ατελιέ του George Seurat" στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.
 4. 28/8/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Τα σημεία του ορίζοντα" στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.
 5. 24/8/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017.
 6. 22/8/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Τα σημεία στίξης", στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017.
 7. 21/8/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Το σημείο βρασμού: Ένα εργαστήριο για τον θυμό" στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.
 8. 8/8/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Από γράμμα σε γράμμα βρες τις λέξεις" στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.
 9. 8/8/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Από σημείο σε σημείο" στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.
 10. 4/8/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Ζωγραφική με κουκίδες" στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.
 11. 1/8/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Οι αναμνήσεις μας σημεία της ιστορίας μας" στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.
 12. 28/7/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Twister – ένα παιχνίδι σε σημεία" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.
 13. 25/7/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Σημεία και τέρατα" στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.
 14. 25/7/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: "Σημείο Ισορροπίας" στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.
 15. 20/7/2017, Επαναλειτουργεί η ανακαινισμένη Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη στον Δημοτικό Κήπο.

(c) 2013 Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων | Website by IMMKO