23/3/2018, Αφιέρωμα στον ποιητή Μιχάλη Γκανά.

21 Μαρτίου, Παγκόσμια Hμέρα Ποίησης: Διήμερες εκδηλώσεις - Αφιέρωμα στον ποιητή Μιχάλη Γκανά.

 

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Δημοτική Πινακοθήκη, σε διήμερες εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, τίμησαν τον ποιητή Μιχάλη Γκανά.


Στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη καλωσόρισε τον ποιητή, φοιτητές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Κυδωνίας, διάβασαν ποιήματα του Μ. Γκανά, ενώ το ποιητικό έργο του ποιητή παρουσίασε η Μαρίνα Αρετάκη, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων.

 

Τραγούδια σε στίχους Μιχάλη Γκανά ερμήνευσαν οι μουσικοί: Βιργινία Ντοκάκη, Δημήτρης Κολλιντζάς, Ανδρέας Σαλμάνης, Παναγιώτης Σπανουδάκης.

 

Για την Οδύσσεια του Μ. Γκανά μίλησε η Δήμητρα Λυμπέρη, φιλόλογος και η Φρόσω Στριλάκου, μαθήτρια, που συγκίνησε ιδιαίτερα τον ποιητή.

 

Σ ένα χαριτωμένο δρώμενο, αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν μαθητές της θεατρικής ομάδας του 5ου Γυμνασίου Χανίων.

 

Τέλος, στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε βράβευση των μαθητριών/ών που διακρίθηκαν στον 34ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Χανίων.

 

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, μαθητές/ήτριες που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, από πέντε σχολεία της πόλης μας, συνομίλησαν με τον ποιητή στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

 

Ο ποιητής εντυπωσιάστηκε από τις ερωτήσεις, τις απόψεις, τις αναζητήσεις και τους προβληματισμούς των μαθητών. Κανένας δεν ήθελε να τελειώσει αυτή η συνάντηση.

 

«Η ποίηση δεν έχει θεραπευτικές ιδιότητες, μπορεί όμως να ταρακουνήσει την πραγματικότητά σου, κι αυτό δεν είναι και λίγο…» ανέφερε ο κ. Γκανάς, που αφού διάβασε ποιήματα του αποχαιρέτησε τους μαθητές.

 

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είχαμε κοντά μας τον σπουδαίο ποιητή μας, Μιχάλη Γκανά και ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος στις διήμερες εκδηλώσεις τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και τον εκλεκτό καλεσμένο μας.

 

ganas1

 

ganas2

 

ganas3

 

ganas4

 

ganas5

 

ganas6

 

ganas7

 

ganas8

 

ganas9

 

ganas10

 

ganas11

(c) 2013 Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων | Website by IMMKO