Δωρεά παιδικών βιβλίων από τους μικρούς δημιουργούς τους. Σάββατο 6/5 στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.

Οι «Συνοδοιπόροι της Αγάπης» είναι ένα πρόγραμμα 7 σχολείων ανά την Ελλάδα που σκοπό είχαν να προωθήσουν την συμπερίληψη μέσα από το βιβλίο.

Τρία από αυτά τα σχολεία, Νηπιαγωγείο Αλικιανού, Αγίων Σαράντα και Ταυρωνίτη παραβρέθηκαν το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημτικού Κήπου Χανίων για να δωρίσουν τα βιβλία που δημιούργησαν στο πλαίσιο του προγράμματος. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων παραβρέθηκαν και οι γονείς με τα παιδιά τους. Οι μικροί μαθητές ανέλαβαν την παρουσίαση των έργων τους.

Την αρχή έκανε το ΝηπιαγωγείοΤαυρωνίτη με ένα γιγαντοβιβλίο με τίτλο «Μαζί αλλιώς» γιατί μπορούμε να είμαστε μαζί με πολλούς τρόπους, εμπνευσμένο από τον ευφάνταστο συγγραφέα Herve Tullet,

ακολούθησε το Νηπιαγωγείο Αλικιανού με το βιβλίο αφής «Οι τέσσερις εποχές», εμπνευσμένο από την ευαισθητοποιημένη σε θέματα συμπερίληψης συγγραφέα Γιώτα Αλεξάνδρου και ολοκλήρωσε

το Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα με δύο βιβλία που θίγουν ζητήματα κλιματικής αλλαγής όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, εμπνευσμένοι από την δημιουργική τεχνική του Patrick George, την ζωγραφική σε διαφάνειες που μεταφέρουν στοιχεία στις σελίδες του βιβλίου.

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Πόπη Κασσωτάκη-Ψαρουδάκη προλόγισε συγκινημένη τη σύμπραξη αυτή δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξία της συνεργασίας. Το παρόν έδωσε και η σχολική σύμβουλος Νηπιαγωγών κ. Φωτεινή Αλεξανδράκη επιβραβεύοντας τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς για τη δημιουργικότητά τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλοι οι μικροί και μεγάλοι ανανγώστες. Μια δράση διαφορετική…μια δράση ξεχωριστή…μια δράση προσφοράς και αγάπης με πρωταγωνιστές παιδιά νηπιαγωγείου!!!!

Πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές και στις δασκάλες τους, για τα υπέροχα βιβλία που δημιούργησαν και για την όμορφη πρωτοβουλία, να τα χαρίσουν στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Χανίων, έτσι ώστε να τα χαρούν και άλλα παιδιά!