Η συγγραφέας Τασούλα Τσιλιμένη στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου!

Η σπουδαία συγγραφέας και Καθηγήτρια στο Π.Τ.Π.Ε., του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τασούλα Τσιλιμένη στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου!

Συνοδευόμενη από τις εκλεκτές κυρίες Πόπη Κασσωτάκη-Ψαρουδάκη, Δ/ντρια Α΄Βαθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και Αθηνά Ντούλια, Σχολική Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Χανίων.

Η Τασούλα Τσιλιμένη είναι Καθηγήτρια στο Π.Τ.Π.Ε., του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Π.Θ.) στο οποίο διδάσκει θέματα Παιδικής-Εφηβικής Λογοτεχνίας, Αφήγηση, Μυθοπλασία – Δημιουργική Γραφή κειμένων βραχείας φόρμας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη θεωρία και κριτική της παιδική/εφηβικής λογοτεχνίας καθώς επίσης και στη διδακτική της. Ως καλεσμένη καθηγήτρια προσφέρει μαθήματα και διαλέξεις σε μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της ημεδαπής και αλλοδαπής (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Λευκωσίας, κ. α). Έχει δημοσιευμένο ερευνητικό έργο σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους, πρακτικά συνεδρίων και σε αυτόνομα ατομικά βιβλία. Είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Π.Θ. και Διευθύντρια του ηλεκτρονικού περιοδικού για τη θεωρία και μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας ΚΕΙΜΕΝΑ (www.keimena.ece.uth.gr). Γράφει επίσης λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και ενήλικες.

Σήμερα, Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 παρουσίαση του βιβλίου των Γεωργίας Καραντώνα και Τασούλας Τσιλιμένη

«Graphic Novel και Ολοκαύτωμα: Διδακτικές Προτάσεις και Εφαρμογές για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»,
στη Συνεδριακή Αίθουσα Εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων (Οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 28-32), στις 19:00.