Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, «Αυτή είναι η δική μου ιστορία!”», στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Χανίων πραγματοποιήθηκε μια ακόμα δράση στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023.

«100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και τη Ζωρζ» ο τίτλος της εκστρατείας και το θέμα μας “Αυτή είναι η δική μου ιστορία!”

Σ’ αυτό το εργαστήρι παρουσιάσαμε κάποια από τα πολλά βιβλία των σπουδαίων συγγραφέων, της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή και διαβάσαμε ένα μικρό απόσπασμα για να καταλάβουμε πώς οι δικές τους αναμνήσεις από τη ζωή και τα παιδικά τους χρόνια τις ενέπνευσαν να δημιουργήσουν τους θησαυρούς τους, τα βιβλία τους!

Στη συνέχεια παίξαμε χρησιμοποιώντας ένα ζάρι διαφορετικό. Κάθε φορά μας έδινε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα όνειρά μας, τις επιθυμίες μας, τα συναισθήματά μας. Κι όλα αυτά αποτέλεσαν το πολύτιμο υλικό για να φτιάξει στη συνέχεια ο καθένας τη δική του ιστορία. Τα παιδιά την έγραψαν και τη ζωγράφισαν σε μια λωρίδα διπλωμένου χαρτιού φτιάχνοντας το δικό τους “βιβλίο- ακορντεόν” που το πήραν μαζί τους σαν μια ανάμνηση της αναγνωστικής και συγγραφικής εμπειρίας τους. Στα 90 λεπτά της δράσης κάποιοι μικροί συγγραφείς ολοκλήρωσαν την ιστορία τους και κάποιοι άλλοι θα τη συνεχίσουν. Κάποιοι μοιράστηκαν τις ιστορίες τους και κάποιοι προτίμησαν να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους. Η φαντασία και η έμπνευση κυριάρχησε στις μοναδικές τους δημιουργίες και αυτή τη φορά!

Κι έτσι αυτό το καλοκαιρινό πρωινό στο φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης αγαπήσαμε λίγο ακόμα τα βιβλία, τις ιστορίες, τη ζωή… γιατί η ζωή είναι οι ιστορίες μας και είναι αυτές που δίνουν τις ιδέες και εμπνέουν τους συγγραφείς για να δημιουργούν τους θησαυρούς – τα βιβλία!

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό της βιβλιοθήκης για τη φιλοξενία, την υποστήριξη και τη συνεργασία!”

Εμψυχωτής Δέσποινα Τζιάκη