Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, «Θέλεις να γίνουμε φίλοι;», στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Σούδας

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023, πραγματοποιήθηκε δράση με τίτλο: Θέλεις να γίνουμε φίλοι;

Η εμψυχώτρια Μαραγκουδάκη Δήμητρα, με αφορμή τη φιλία της Ζωρζ Σαρή και της Άλκης Ζέη συζήτησε με τους μικρούς βιβλιοφάγους για την αξία της φιλίας, για τα συναισθήματα και την εμπιστοσύνη που εμπνέουν οι φίλοι.

Ετυμολογικά η λέξη “φίλος” προέρχεται από το ρήμα “φιλώ” που σήμαινε αγαπώ. Ο φίλος μας είναι το ξεχωριστό εκείνο πρόσωπο που αγαπάμε και μοιραζόμαστε ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα φιλίας στο οποίο αναφερθήκαμε αποτελούν ο Δάμων και ο Φιντίας που με την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έτρεφε ο ένας για τον άλλον απέδειξαν πως μπορούν να φτάσουν στην αυτοθυσία.

Τη συζήτηση ακολούθησε διαδραστικό παιχνίδι (αναγραμματισμός) με λέξεις σχετικές με τη φιλία και εικαστική δράση στην οποία τα παιδιά έφτιαξαν ένα λουλούδι για να το δώσουν στον καλύτερό τους φίλο ή την καλύτερή τους φίλη.

Άλλωστε η Φιλία είναι σαν ένα λουλούδι! Χρειάζεται φροντίδα και αγάπη για να αναπτυχθεί! Ο ενθουσιασμός μεγάλος, τα χρώματα πολλά και τα συναισθήματα ακόμα περισσότερα!

Σήμερα πέρασαν από τη βιβλιοθήκη οι καλύτεροι φίλοι!!

Ευχαριστούμε Δήμητρα Μαραγκουδάκη για την εξαιρετική δράση, με την αγάπη, τη μεταδοτικότητα και τη γλυκύτητά σου, αγκάλιασες τους μικρούς μας βιβλιοφάγους!

ΚΕ2023 #forEBEr#Δήμητρα Μαραγκουδάκη

EBE #ΕθνικήΒιβλιοθήκηΕλλάδος #NLG #NationalLibraryofGreece

ΚαλοκαιρινήΕκστρατεία2023 Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων