Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, «Γιορτή λήξης: «Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα», στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου

Γιορτή λήξης: «Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα»

Ένα όμορφο και συναρπαστικό ταξίδι, αυτό της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, έφτασε στο τέλος του την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, με τη δράση

« Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα».

Κατά τη διάρκεια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2023, ταξιδέψαμε με τους μικρούς μας αναγνώστες σε μέρη αληθινά και φανταστικά, μέσα από τα λογοτεχνικά αποσπάσματα των δύο μεγάλων λογοτεχνών, της Ζωρζ Σαρή και της Άλκη Ζέη, που προς τιμή τους διοργανώθηκε η φετινή Κ.Ε. με θέμα: «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκη και της Ζώρζ…»

Μέσα από δημιουργικά εργαστήρια και βιωματικά παιχνίδια, μάθαμε για τη φιλία, τη συνεργασία, την ομαδικότητα, γίναμε συγγραφείς και γράψαμε τις δικές μας ιστορίες, γνωρίσαμε την τέχνη του street art, μοιραστήκαμε καλοκαιρινές εμπειρίες, φτιάξαμε φανταστικούς χάρτες, παίξαμε κουκλοθέατρο, μάθαμε την τέχνη του graphic novel και τελειώνοντας αυτό το όμορφο ταξίδι μάθαμε και υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα μας.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση θυμηθήκαμε ξανά όλες τις στιγμές που ζήσαμε σε αυτό το υπέροχο ταξίδι, παίξαμε ομαδικά παιχνίδια, γράψαμε σε post it σε σχήμα καρδιάς, ευχές και όμορφες αναμνήσεις και δώσαμε υπόσχεση να βρεθούμε ξανά του χρόνου εδώ στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Χανίων για την επόμενη Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

Τελειώνοντας την όμορφη γιορτή μας, αποχαιρετιστήκαμε γλυκά με ένα μικρό κέρασμα που περίμενε τους μικρούς μας φίλους στον κήπο της Βιβλιοθήκη μας.’Ένα πανέμορφο καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές – εμψυχωτές μας, που με την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά τους, στήριξαν την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2023 της Παιδικής- Εφηβικής Βιβλιοθήκης Χανίων:

Κυριάκος Βασιλομανωλάκης, εκπαιδευτικός, συγγραφέας
Θηρεσία Κατσιφαράκη, εκπαιδευτικός
Σμαράγδη Γαλημιτάκη, εκπαιδευτικός
Μαρία Δρακάκη, επιμελήτρια Μουσείου Σχολικής Ζωής, παιδαγωγός, εκπαιδεύτρια ενηλίκων.
Δήμητρα Βαλαβάνη, εκπαιδευτικός
Δέσποινα Τζιάκη, νηπιαγωγός, συγγραφέας
Μαρία Κλιματσάκη, εκπαιδευτικός
Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, εκπαιδευτικός
Αναστασία Γρηγοράκη, εκπαιδευτικός
Αθηνά Ντούλια, Σχολική Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Χανίων

Ο απολογισμός μας:

Πραγματοποιήθηκαν 16 δράσεις
Συμμετείχαν : 324 παιδιά
Δανείστηκαν : 686 βιβλία
Εθελοντές : 10

ΚΕ2023 #forEBEr

EBE #ΕθνικήΒιβλιοθήκηΕλλάδος #NLG #NationalLibraryofGreece

ΚαλοκαιρινήΕκστρατεία2023 Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων