Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, «Παιχνίδι ως τα σύννεφα» στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

Μια υπέροχη δράση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023, με τίτλο: Παιχνίδι ως τα σύννεφα.

Η εμψυχώτρια της δράσης κα Θηρεσία Κατσιφαράκη αφού καλωσόρισε τα παιδιά, τους μίλησε για τις δύο αγαπημένες φίλες, την Ζώρζ Σαρή και την Άλκη Ζέη, τους διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο “ Μωβ ομπρέλα ”της Άλκης Ζέη, όπου μέσα από αυτό, τα παιδιά γνώρισαν μια παρέα άλλων παιδιών που κατάφεραν να πετάξουν ψηλά μέσα από ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι.

Μέσα από ένα υπέροχο βίντεο και πολλές φωτογραφίες, μάθαμε χρήσιμες πληροφορίες για τα αερόστατα, τον τρόπο λειτουργίας τους και για όλα όσα θα πρέπει να κάνει ο πλοηγός τους για να τα ανεβάσει ψηλά στον ουρανό!
Κι έφτασε η ώρα για παιχνίδι!! Δύο μεγάλα καλάθια και δύο ομπρέλες που βρήκαμε στη Βιβλιοθήκη μας, ήταν η αφορμή για να φτιάξουμε τα δικά μας ευφάνταστα αερόστατα και να πετάξουμε ψηλά με τη φαντασία μας! Ως τα σύννεφα, πάνω από πόλεις και χωριά, είδαμε μικροσκοπικά σπίτια, θάλασσες, δάση και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς!
Τελειώνοντας το φανταστικό ταξίδι μας και αφού προσγειωθήκαμε στην αγκαλιά της Βιβλιοθήκη μας, πήραμε ψαλίδια, χαρτόνια και σπάγκο και δημιουργήσαμε τα δικά μας πολύχρωμα αερόστατα, βάζοντας στο καλάθι τους μια μικρή λιχουδιά για να κρατήσουμε στη μνήμη μας τη γλύκα αυτού του ταξιδιού.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Θηρεσία Κατσιφαράκη γι αυτό το υπέροχο ταξίδι που μας χάρισε!!!!