Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, «Γιορτή έναρξης – 100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ!», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

Γιορτή έναρξης
100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ

KE2023 #forEBEr Στην έναρξη των φετινών δράσεων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2023 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, δύο φίλες «συναντήθηκαν» με μια πανέμορφη παρέα παιδιών τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 11 το πρωί.

Συστήθηκαν, γνωρίστηκαν κι ανακάλυψαν σπουδαίους «θησαυρούς». Πρωταγωνίστριες οι δύο φίλες και εμβληματικές λογοτέχνιδες , η Άλκη Ζέη και η Ζωρζ Σαρή. Μας δίδαξαν την αέναη φιλία, χρωματίζοντας το καλοκαίρι μας και ανοίγοντας τις σελίδες της καρδιάς και των βιβλίων στους μικρούς μας φίλους.

Τα παιδιά έλαβαν ένα απροσδόκητο γράμμα, χωρίστηκαν σε ομάδες με την κάθε πρωταγωνίστρια ξεχωριστά και βρήκαν τους τίτλους των βιβλίων τους μέσω μιας παιγνιώδους ιστορίας και στο τέλος σχημάτισαν το 100. Συστατικό κάθε αριθμού αποτέλεσαν τα υπέροχα βιβλία τους που φιλοξενούνται στη βιβλιοθήκη μας.

Δυνατό το χειροκρότημα των παιδιών στο παρακάτω σύνθημα που ξεπήδησε απ’ το βιβλίο της Άλκης Ζέης «Το καπλάνι της βιτρίνας» και το Ε.Π της Ζωρζ Σαρή.

«Είμαι ΕΥ-ΠΟ
ποτέ ΛΥ-ΠΟ,
αν Ε.Π μαζί σας
προχωρώ!»

Οι 100 ακριβώς θησαυροί της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή, μας οδήγησαν σε μια ξεχωριστή περιπλάνηση του νου και της φαντασίας μας. Καλή αρχή στο υπέροχο ταξίδι που ακολουθεί!

Ευχαριστούμε την Άρτεμις Πλανάκη που με αυξημένη επαγγελματική παιδεία οδήγησε και περπάτησε τα παιδιά στους θησαυρούς της Άλκης και της Ζώρζ!

Εμψυχωτές: Άρτεμις Πλανάκη, εκπαιδευτικός, συγγραφέας
Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια