Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2024, «Γιορτή έναρξης: Από τη Γη ως τον ουρανό, μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…», στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου

ΚΕ2023gr #forEBEr. Γιορτή έναρξης! στις 17 Ιουνίου 2024

Με σύνθημα “Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…” ξεκινήσαμε με πολύ χαρά την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2024 , στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Αρχικά ταξιδέψαμε ως τον ουρανό, περιπλανηθήκαμε μέσα στο σύμπαν, συναντήσαμε το ουράνιο τόξο, κάναμε βουτιά στα σύννεφα, τα εξερευνήσαμε και φτιάξαμε φανταστικούς σύννεφο – ήρωες.

Στη συνέχεια προσγειωθήκαμε στη Γη γνωρίσαμε τον μαγικό κόσμο των δέντρων, των πουλιών, των εντόμων και αναρωτηθήκαμε για τους ζωντανούς οργανισμούς που ζουν κάτω από τα πόδια μας.

Ένας κόσμος γεμάτος γνώση που κάποιος όμως βάλθηκε να την εξαφανίσει. Μοναδική μας αποστολή να τη διασώσουμε.

Με όπλα τα βιβλία της Βιβλιοθήκης, τη συνεργασία και την ομαδικότητα, λύσαμε όλους του γρίφους, ξεπεράσαμε τα εμπόδια και τα καταφέραμε!!!

Ένα φανταστικό ταξίδι μόλις ξεκίνησε !!!!

Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ανάμεσά τους και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανιών, υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό!

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).