Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, «Αυτή είναι η δική μου ιστορία!”», στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου

#KE2023 #forEBEr Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου άλλη μία ενδιαφέρουσα δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, στην Παιδική -Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Τίτλος της δράσης “Αυτή είναι η δική μου ιστορία “, αφορμώμενοι από τα βιβλία δύο σπουδαίων συγγραφέων, της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.Τα παιδιά κάθισαν σε κύκλο και γνωριστήκαμε μεταξύ μας με το ζάρι της γνωριμίας! Κάθε παιδί απαντούσε στην ερώτηση που του τύχαινε με αποτέλεσμα να μάθουμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα ο ένας για τον άλλον.

Στη συνέχεια διαβάσαμε δύο αποσπάσματα από τα βιβλία των δύο συγγραφέων, ” Το καπλάνι της βιτρίνας “, ” Τα στενά παπούτσια “. Προτρέψαμε τα παιδιά να γράψουν τις δικές τους ιστορίες, είτε φανταστικές, είτε πραγματικές. Κάποια παιδιά ζωγράφισαν την ιστορία τους!

Μάθαμε όμως και κάτι πολύ σημαντικό, ότι πριν ξεκινήσουμε να γράψουμε μία ιστορία, σκεφτόμαστε τον τόπο, τον/ τους ήρωα/ες, τον τίτλο όπως επίσης ότι η ιστορία μας πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος!

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν κι έγραψαν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες όπως μοναδικοί είμαστε όλοι μας!

Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό, φιλόλογο κα Κοκοτσάκη Ανδρονίκη,#ΑνδρονικηΚοκοτσακη για το υπέροχο ταξίδι!

#ΚΕ2023 #forEBEr#ΚαλοκαιρινήΕκστρατεία2023#EBE

#ΕθνικήΒιβλιοθήκηΕλλάδος #NLG #NationalLibraryofGreece

#ΚαλοκαιρινήΕκστρατεία2023 #ΚΕ23 #ΚΕ2023gr