Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, «Γιορτή λήξης: Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα», στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Σούδας

Γιορτή λήξης: Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στην κατάμεστη με παιδιά, γονείς και εθελοντές αίθουσα της Παιδικής- Εφηβικής Βιβλιοθήκης Σούδας, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023!

Μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα με υπέροχη μουσική με παιδικά χαμόγελα, πολύχρωμα μπαλόνια και κεράσματα, μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν τα 100 χρόνια κοινής πορείας της Άλκης Ζέη και της Ζώρζ Σαρή.

Μοιραστήκαμε καλοκαιρινές αναμνήσεις, συζητήσαμε για τα δικά μας παιδικά αναγνώσματα, πήραμε τα δωράκια μας και αποχαιρετήσαμε το καλοκαίρι ανανεώνοντας τη συνάντησή μας για την επόμενη ΚΕ με όρκους φιλίας όπως έκανε η Άλκη με τη Ζωρζ και έμειναν Ενωμένες Πάντα.

Κοντά μας στην ημέρα της χαράς και της γιορτής ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ιωάννης Γιαννακάκης και η Προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών κα Βιβή Χουδαλάκη, που εξήραν το έργο της Βιβλιοθήκης, ευχαρίστησαν τα παιδιά, τους γονείς και συγχάρηκαν τους εμψυχωτές και εθελοντές για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά τους.

Και όλοι μαζί, γύρω από την υπέροχη μακέτα των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας που έφτιαξε η βιβλιοθηκονόμος Αρχοντούλα Χουδαλάκη και τις μελωδίες από τα μαγικά δάκτυλα του Αντιδημάρχου μας, βροντοφωνάξαμε: Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα!!!

Θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές μας, που βάζοντας την προσωπική τους πινελιά, την αγάπη τους και την προσφορά τους, υλοποίησαν τα εργαστήρια που ήταν σχεδιασμένα από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, για να έχομε μια ακόμη υπέροχη Καλοκαιρινή Εκστρατεία για τους μικρούς μας αναγνώστες!!!

Συμμετείχαν οι εθελοντές:
Βασιλομανωλάκης Κυριάκος, εκπαιδευτικός-συγγραφέας
Γαγανέλη Κατερίνα, συγγραφέας
Γαλιμητάκη Σμαράγδη, εκπαιδευτικός
Κατσιφαράκη Θηρεσία, εκπαιδευτικός
Κωνσταντουδάκη Χριστίνα, εκπαιδευτικός – συγγραφέας
Μαραγκουδάκη Δήμητρα, εκπαιδευτικός – συγγραφέας
Πλανάκη Άρτεμις, εκπαιδευτικός – συγγραφέας
Φωκάς Κωνσταντίνος

Ο απολογισμός μας:
Πραγματοποιήθηκαν: 12 δράσεις
Συμμετείχαν: 260 παιδιά
Δανείστηκαν:1310 βιβλία
Εθελοντές: 7

ΚΕ2023 #forEBEr

EBE #ΕθνικήΒιβλιοθήκηΕλλάδος #NLG #NationalLibraryofGreece

ΚαλοκαιρινήΕκστρατεία2023 Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων