Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, «Γιορτή έναρξης – 100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ!», στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Σούδας

KE2023 #forEBEr Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Σούδας, ξεκινήσαμε την Καλοκαιρινή Εκστρατεία ανάγνωσης με το να γνωρίσουμε δύο πολύ καλές φίλες! Την Άλκη Ζέη και τη Ζωρζ Σαρή.

Διαβάσαμε απόσπασμα από το βιβλίο της Ζωρζ Σαρή “Ε.Π.” για να δούμε πώς γνωρίστηκαν, μάθαμε πολλά πράγματα για τη ζωή τους, είδαμε βιντεάκια όπου μιλούν η μία για την άλλη και διαβάσαμε κι άλλα αποσπάσματα από τα βιβλία τους.

Γελάσαμε, συγκινηθήκαμε και όλα τα παιδιά είχαν πολλές ερωτήσεις για τη ζωή τους!

‘Ενα επείγον γράμμα έφερε στη Βιβλιοθήκη η βιβλιοθηκονόμος Αρχοντούλα Χουδαλάκη και σε αυτό, οι αγαπημένες μας συγγραφείς προέτρεπαν τα παιδιά να βρουν όλα τα βιβλία τους που υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη, μέσα από γρίφους!
Χωριστήκαμε, λοιπόν, σε ομάδες και κάθε ομάδα ανέλαβε να βρει βιβλία της Άλκης Ζέη ή της Ζωρζ Σαρή!
Όταν τα βρήκαμε όλα, ένα – ένα παιδί διάβαζε τον τίτλο του βιβλίου και τη συγγραφέα και το έβαζε με τέτοιο τρόπο στο πάτωμα μέχρι που σχηματίστηκε ο αριθμός 100, δηλαδή 100 χρόνια από τη γέννησή τους!

Όλα τα παιδιά πήραν στο τέλος κι από ένα ημερολόγιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης στο οποίο θα σημειώνουν κάθε φορά τις εντυπώσεις τους για κάθε δράση!

Και μία έκπληξη περίμενε τα παιδιά! Η εμψυχώτρια της δράσης, Χριστίνα Κωνσταντουδάκη, διάβασε στα παιδιά ένα γράμμα που είχε λάβει η ίδια από τη Ζωρζ Σαρή, όταν ήταν 14 ετών!

Ευχαριστούμε #ΧριστίναΚωνσταντουδάκη #ΠαιδικόΒιβλίο για την εξαιρετική έναρξη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, την αγάπη, τη μεταδοτικότητα και τη γλυκύτητα που αγκάλιασες τους μικρούς μας φίλους!
Αναλυτικό πρόγραμμα: https://librarychania.gr/