Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας: «Γιαγιόι Κουσάμα: Από εδώ μέχρι το άπειρο»

«Γιαγιόι Κουσάμα: Από εδώ μέχρι το άπειρο»

Στο ταξίδι μας αυτό εμπνευστήκαμε από το έργο μιας πολύ σημαντικής δημιουργού του 20ου αιώνα, της Γιαγιόι Κουσάμα η οποία παρομοιάζει τη γη, τα αστέρια και τον καθένα από εμάς σαν κουκκίδες ανάμεσα σε άλλες κουκκίδες. Όλες αυτές οι κουκκίδες μαζί αποτελούν το δικό της σύμπαν που μας παρουσιάζει στα έργα της.


Μάθαμε την ιστορία της από το βιβλίο «Γιαγιόι Κουσάμα: Από εδώ μέχρι το άπειρο» της Σάρα Σουζούκι, εκδόσεις Μέλισσα . Γνωρίσαμε τα έργα της, παρακολουθήσαμε την ίδια να δημιουργεί στο εργαστήριό της και να μιλάει για την ζωή της…
Μπήκαμε στις εικαστικές τις εγκαταστάσεις απολαμβάνοντας την εμπειρία του να βρίσκεται κανείς στο δωμάτιο που καθρεφτίζει το άπειρο και στο υπέροχο κατάλευκο δωμάτιο της εξάλειψης! Τέλος βιώσαμε την εξάλειψη καλύπτοντας τον κόσμο με πολύχρωμες βούλες… από τη γη ως τον ουρανό και από το ουρανό μέχρι το άπειρο!

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 επισκέφθηκαν τη Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας οι μαθητές της Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τσικαλαριών.


Με την Αρχοντούλα Χουδαλάκη, βιβλιοθηκονόμο


Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.youtube.com/@LIBRCHAN/videos
e-mail: [email protected]
Δ/νση: Υψηλαντών 30, Τ.Κ. 73135