Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας: «Διαδρομές συνεργασίας»

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που οργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν,  επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού,

  • τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, η Γ΄ Τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και
  • τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 η Γ’ και Δ’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Γερανίου

για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Διαδρομές συνεργασίες»


Ακολουθώντας τους ήρωες της ιστορίας μας ανεβήκαμε στα Ψηλά Βουνά. Την πλάση την αλλιώτικη, τη μεγάλη, θέλαμε να γνωρίσουμε αλλά και τον εαυτό μας. Να επιβιώσουμε στη φύση και να ξεπεράσουμε δυσκολίες θέλαμε.


Κοινότητα την ονομάσαμε την παρέα μας. Όλα μαζί τα έχουμε. Ορίσαμε τη σημασία της έννοιας κοινότητα βρίσκοντας λέξεις τις οποίες γράψαμε στα φύλλα του δικού μας δέντρου συνεργασίας που φυτέψαμε. Ένα δέντρο με ρίζες βαθιές για να μεγαλώσει και να αντέξει τους βοριάδες τους άγριους!


Σκέψεις μοιραστήκαμε, απλώσαμε και συνθέσαμε όμορφες ιστορίες. Παίξαμε με την λέξη «μαζί» λέξη που πολλαπλασιάζει τη δύναμή μας.


Οι μαγικές νότες της χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου γλυκά απλώνονται αγκαλιάζουν και αποχαιρετούν τους μικρούς μας φίλους. Και εκείνοι αγκαλιά με τα δικά τους φύλλα συνεργασίας φεύγουν και προχωρούν για ξεχωριστά παιδο περπατήματα συνεργασίας.


Στόχοι του προγράμματος:


• Τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν τις σημαντικές αξίες που διέπουν μια κοινότητα


• Να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μια ομαδική εργασία


• Να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Με τη Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια