Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας: “Οι κύκλοι γύρω μας” στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

“Οι κύκλοι γύρω μας”

Ξεκινάς με έναν κύκλο όσο το σώμα σου. Χωράς μόνο εσύ. Ζωγραφίζεις ένα δεύτερο κύκλο, μεγαλύτερο. Τον μοιράζεσαι με την οικογένειά σου. Πλημμυρίζει αγάπη. Ο κύκλος μεγαλώνει… Έρχονται οι φίλοι σου. Μεγαλώνει… Καλείς κι άλλους ανθρώπους.

Μα υπάρχουν κι άλλοι που βρίσκονται έξω από τον κύκλο, που είναι διαφορετικοί σε ό,τι κάνουν. Αλλά και μέσα στον κύκλο δεν είναι πάντα εύκολο. Όσο περισσότερα μοιράζεσαι, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να είσαι εκεί. Μα έχει και πολλές χαρές…

Μιλήσαμε… διαβάσαμε, παίξαμε παντομίμα, μοιραστήκαμε μυστικά κι όμορφα λόγια αγαπησιάρικα! Ζωγραφίσαμε τους κύκλους μας με όλους αυτούς που αγαπάμε κι όλοι μαζί φτιάξαμε τον κύκλο της ομάδας. Εκεί που είμαστε όλοι μαζί, γύρω μας όλοι οι αγαπημένοι και λέξεις αγάπης να μας αγκαλιάζουν ένα γύρω.

Χίλιοι καλοί χωράνε, είπε ένα κοριτσάκι. Και η γη κύκλος είναι και όλοι είμαστε μαζί πάνω της, είπε ένα άλλο.

Τα παιδιά κατάλαβαν ότι πάντα υπάρχει ένας μεγαλύτερος κύκλος και πως όλο και ανοίγουμε προς τα έξω… πως το πιο μεγάλο μυστικό της ζωής είναι η αγάπη… αυτή που δημιούργησε κι εκείνο τον πρώτο μικρό κύκλο που χωράει μόνο έναν.

Γι’ αυτούς τους κύκλους μιλήσαμε με τα παιδιά μέσα από το βιβλίο “Οι κύκλοι γύρω μας” του Brad Montague, εκδόσεις Διόπτρα.

  • Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, Α΄ και Β΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουρνιών
  • Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, Α΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων
  • Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, Α ΄ τάξη 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων
  • Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, Β ΄ τάξη 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων
  • Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, Β ΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Βρυσών

Νέα προγράμματα φιλαναγνωσίας για μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συνεχίζει τα προγράμματα φιλαναγωσίας και δημιουργικής απασχόλησης και για το έτος 2024, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης, να συμμετέχουν στο χώρο της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου, της Παιδικής – Βιβλιοθήκης Σούδας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού.

Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών:

Στόχος 17 – Συνεργασία για τους Στόχους

Στόχος 4 – Ποιοτική Εκπαίδευση