Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας: “Σπίτι είναι όπου είναι η καρδιά…!”

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 επισκέφθηκαν τη Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας οι μαθητές της Α΄τάξης του 12ου και 18ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα: “Σπίτι είναι όπου είναι η καρδιά…!”

Διαβάσαμε το υπέροχο βιβλίο «Ένα σπίτι για όλους» του Κρίστοφερ Κορ, εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Βαθιά μέσα στο δάσος ήταν ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι… Ένας ποντικός αποφάσισε πως είναι το τέλειο σπίτι για να μείνει. Το ίδιο και άλλα μικρά ζωάκια του δάσους. Το ίδιο και ένα μεγάλος αρκούδος. Όμως χωράνε στ΄ αλήθεια όλοι στο ξύλινο σπιτάκι;
Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στην αφήγηση αναλαμβάνοντας ρόλους … έγιναν τα ζωάκια που λαχταρούσαν να ζήσουν στο λευκό ξύλινο σπιτάκι μέσα στο δάσος κάνοντας έτσι τους δικούς τους δημιουργικούς αυτοσχεδιασμούς! Με αυτό το τρόπο κατανοήσαμε πόσο όμορφο είναι να μοιράζεσαι και να ζεις αρμονικά με τους άλλους γύρω σου και πόσο σπουδαίο είναι να μπορείς να αγαπάς και να συγχωρείς! Έπειτα με χρώματα, την φαντασία μας και πολύ αγάπη δημιουργήσαμε το πιο όμορφο πολύχρωμο σπιτάκι …ένα σπιτάκι που τους χωράει όλους και ανήκει σε όλους!!

Με τη βιβλιοθηκονόμο Αρχοντούλα Χουδαλάκη