Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας: «Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα»

«Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα»

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 επισκέφθηκαν τη Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σούδας για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα: «Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα» αφού διαβάσαμε το υπέροχο αυτό βιβλίο της Γιουσαφζάι Μαλάλα, εκδόσεις Πατάκη.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν και να προβληματιστούν για ζητήματα προστασίας και διεκδίκησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.


Να γνωρίσουν την αληθινή ιστορία ενός παιδιού που ζει σε μία διαφορετική κοινωνία και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.


Να μάθουν για τον τρόπο με τον οποίο η Μαλάλα Γιουσαφζάι αποφάσισε να αντισταθεί στις προκαταλήψεις και την αδικία παρά το μικρό της ηλικίας της αλλά και να ενεργοποιηθούν, να εκφραστούν και να προβάλουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους με αφορμή ένα μαγικό μολύβι!!


Έπειτα δημιουργήσαμε με την τεχνική origami το δικό μας μαγικό μολύβι και επάνω γράψαμε μια ευχή για ένα καλύτερο κόσμο!!


Με τη βιβλιοθηκονόμο, Αρχοντούλα Χουδαλάκη.