Συνάντηση της Α΄ Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων


Τα μέλη της Α΄ Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση τους, την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023, συζήτησαν το βιβλίο «Πες της» του Χρήστου Οικονόμου, εκδ. Πόλις.

Κούριερ είναι η ηρωίδα‒αφηγήτρια στη νουβέλα του συγγραφέα. Δεν έχει όνομα, ούτε ηλικία. Μιλάει, ακούει, περιγράφει, διηγείται, σχολιάζει, στοχάζεται… Παραδίδει δέματα, μπαινοβγαίνει σε σπίτια, διαβάζει ονόματα σε κουδούνια, κρατάει σημειώσεις…

«Μπαίνω σε σπίτια που μυρίζουν σαν ακριβά μαγαζιά, κι άλλα που μυρίζουν σαν ταβέρνες, πολυκατοικίες που μοιάζουν φτιαγμένες από σκόρδο, γραφεία που μυρίζουν κάλτσες μπαγιάτικες, ρετιρέ που μυρίζουν μούχλα, υπόγεια που μυρίζουν ρίγανη… Κάπου βράζουν κάστανα, χόρτα από τη λαϊκή, τηγανίζουν καλαμάρια, ψήνουν κυδώνια, μήλα, χαλβά, χταπόδι… “

Μέλη της Λέσχης είχαν τη χαρά να συναντήσουν τον Χρήστο Οικονόμου στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων 2023, να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του, μέσα από τις εύστοχες ερωτήσεις της δημοσιογράφου και συγγραφέως Κυριακής Μπεϊόγλου.

Επόμενη συνάντηση των μελών της Λέσχης, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 με το βιβλίο του Μιχάλη Αλμπάτη «Και οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς τους»», εκδ. Νήσος.