ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022

Στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων πραγματοποιεί εκδηλώσεις, καλώντας τους μικρούς φίλους μας να συμμετέχουν, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού και στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Να δημιουργήσουμε για άλλη μία φορά με χριστουγεννιάτικη διάθεση και καλλιτεχνική ματιά, τα δικά μας έργα τέχνης!

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΑΛΟΥ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, ώρα: 5μ.μ. -7μ.μ.

«Να τα πούμε;»

Άκου … Άκου … Σας περιμένουμε σ’ ένα εορταστικό εργαστήρι – γεμάτο θρύλους, μύθους, παραδόσεις … κάλαντα … και μελωδίες.

Ελάτε να τρυπώσουμε σ’ ένα παραμύθι γεμάτο χρώματα και ξωτικά, να νοιώσουμε το ταξίδι, τον αέρα και τη μαγεία της γιορτής που έρχεται. Με οδηγό το βιβλίο της Ιωάννας Ντακόλια «Οι βοηθοί του Αϊ Βασίλη». Τα δικά μας γούρια θα δημιουργήσουμε και ευχές θα κεντήσουμε λέξη … λέξη … σαν πραγματικοί Μάγοι!

Σας περιμένουμε!

Με τη Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια.

Για παιδιά 6-12 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως και μια μέρα πριν. Μέγιστος αριθμός 20 παιδιά.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, τηλ. 28210 99787

κα Νίκη Γαλάνη: 6974 647556

ΠΑΙΔΙΚΗ – ΕΦΗΒΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΟΥΔΑΣ

-Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, ώρα: 11:00 – 12:00

« Ο μικρός δράκος και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!»

Διαβάζουμε το βιβλίο « Ο μικρός δράκος Καρύδας: Χριστούγεννα στο νησί των δράκων» του συγγραφέα Ίνγκο Ζίγκνερ, εκδόσεις Μεταίχμιο. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες μας κρατάνε συντροφιά φτιάχνοντας λαμπερά χριστουγεννιάτικα στολίδια !!!

Για παιδιά από 5 έως 10 ετών. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2821341221 έως και μια ημέρα πριν τη δράση).

-Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, ώρα: 11:00 – 12:00

«Το πιο υπέροχο δώρο του κόσμου!»

Δημιουργούμε μαζί με τους μικρούς μας φίλους μια διασκεδαστική Pop up χριστουγεννιάτικη καρτούλα αφού διαβάσουμε το βιβλίο «Το πιο υπέροχο δώρο του κόσμου» του συγγραφέα Μάρκ Σπέρινγκ, εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα.

Για παιδιά από 5 έως 10 ετών. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2821341221 έως και μια ημέρα πριν την δράση).

Με την Αρχοντούλα Χουδαλάκη, βιβλιοθηκονόμο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 17:00 – 19:00, στο ΚΑΜ

“Το κόκκινο γιλέκο του μικρού Ρόμπιν”

Ο μικρούλης Ρόμπιν χαρίζει στους φίλους του όλα τα ζεστά του γιλέκα καταλήγοντας την Παραμονή των Χριστουγέννων να είναι μόνος και κατακρυωμένος….

Την αξία της προσφοράς και της αληθινής αγάπης μαθαίνουμε με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το υπέροχο βιβλίο του Jan Fearnlry, με τίτλο : Το κόκκινο γιλέκο του μικρού Ρόμπιν, εκδ. Τζιαμπίρης Πυραμίδα.

“Ο γάτος των Χριστουγέννων”

Ο Αφράτος, ο χαδιάρης γάτος του Άγιου Βασίλη, πάει και κοιμάται στα πιο απίθανα μέρη!

Έτσι, την παραμονή των Χριστουγέννων παίρνει έναν υπνάκο μέσα σ’ ένα κουτί, και όταν ξυπνάει ανακαλύπτει ότι είναι τυλιγμένος για δώρο και φορτωμένος στο έλκηθρο μαζί με τα υπόλοιπα πακέτα!

Πώς θα γλιτώσει; Και πώς θα σώσει τα χριστουγεννιάτικα δώρα από τους ληστές που θέλουν να τα κλέψουν; Μια απολαυστική, ξεκαρδιστική χριστουγεννιάτικη ιστορία σε στιχάκια από τη συγγραφέα Lucy Rowland, με υπέροχες εικόνες από την Paula Bowles, εκδόσεις Μεταίχμιο.

Και αφού απολαύσουμε τα υπέροχα βιβλία θα φτιάξουμε τις δικές μας Χριστουγεννιάτικες κατασκευές πασπαλισμένες με χρυσόσκονη και πολύ αγάπη και θα τις προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Με τη Βιβή Χουδαλάκη, Λίτσα Μαστορακάκη, Αργυρώ Κατσιγιαννάκη και Αρχοντούλα Χουδαλάκη, βιβλιοθηκονόμους.

Για όλα τα παιδιά. Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ)