1/8/2014, “Η μέρα του γυμνού και του ντυμένου – Μαθαίνω να ντύνομαι” στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

Με αφορμή τον ματαιόδοξο Αυτοκράτορα, του οποίου την συμπεριφορά, ο μεγάλος παραμυθάς Χανς- Κρίστιαν Άντερσεν, καυτηρίασε στο παραμύθι του ” Tα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα “, είχαμε την ευκαιρία να εργαστούμε σε πολλά επίπεδα, την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014, κατά την διάρκεια της παρουσιάσεως αυτού του παραμυθιού, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Σούδας.
Κατανοήσαμε τη ματαιοδοξία και την κενοδοξία, έτσι, όπως η λαϊκή φιλοσοφία την έχει συμπυκνώσει στις παροιμίες του λαού μας.
Μιλήσαμε για την εξέλιξη της ενδυμασίας και της μόδας των λουομένων, παρουσιάσαμε πολλές φωτογραφίες, με τις ελληνικές τοπικές ενδυμασίες.
Παρουσιάσαμε όλα τα σύνεργα της ραπτικής, από την μεζούρα και το τρύπωμα, έως την ραπτομηχανή…
Τέλος, ως επιβράβευση της συμμετοχής και του ενδιαφέροντος των παιδιών, χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες.
Η πρώτη ετοίμασε με τη βοήθεια των εθελοντριών κ.κ. Ευτυχίας Κουλιέρη και Κυριακής Ματσαμά, ωραιότατες βεντάλιες.
Η δεύτερη, με τη βοήθεια της εθελόντριας Νατάσας Νικολουδάκη, δημιούργησε αυθεντικά κοσμήματα. Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν , πώς γίνεται ένα πατρόν στο σώμα τους, όπως, ακριβώς, ο κάστορας ο Κάζιμιρ, έφτιαξε ένα για τον εαυτό του…
Η τρίτη, ομάδα, με επικεφαλής την κα Ελένη Μαραθάκη, που είχε την συνολική επιμέλεια και την εθελόντρια κα Ερασμία Βαρίκου, δημιούργησε ποδίτσες…
Όλα ήταν όμορφα…!!

 

marathaki 1

 

marathaki 2

 

marathaki 3

 

marathaki 4

 

marathaki 5

 

marathaki 6