10/12/2015, «Ζωγραφίζοντας εξερευνώ τη Μινωική Κρήτη», την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων «Δημιουργικές δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς & μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων», την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού η Γ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακόπουλου, με τους εκπαιδευτικούς Μεσσήνη Ιωάννα και Αργυρώ Κιντρίλη.

 

Σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων, ο εμψυχωτής του προγράμματος κ. Μιχάλης Μιλιδάκης αρχαιολόγος, οδήγησε τους μικρούς μας φίλους στα …μονοπάτια της Μινωικής Κρήτης, μέσα από την αφήγηση του βιβλίου «Ζωγραφίζοντας εξερευνώ την Μινωική Κρήτη» της Ηλιάνας Μπαρδή.

Ένα βιβλίο εργαστήρι εμπνευσμένο από τη ζωή και την περίφημη τέχνη των Μινωιτών, των κατοίκων της προϊστορικής Κρήτης την εποχή του Χαλκού. Οι τοιχογραφίες στο ανάκτορο της Κνωσού, ο Δίσκος της Φαιστού, τα χρυσά κοσμήματα από τα Μάλια, τα ξεχωριστά αγγεία.

Ο μύθος του Λαβύρινθου και ο Αστερισμός του Ταύρου μας προκαλούν όλα να γνωρίσουμε και να τα χαρούμε, ένα μοναδικό αρχαίο πολιτισμό. Χρώματα ζωντανά. Η χαρά της ζωής των Μινωιτών έτσι όπως εκφράζεται μέσα από τα έργα και τις ημέρες τους στο μακρύ ιστορικό γαϊτανάκι της Μεσογείου.

Η Κρήτη πάντα αρχόντισσα κυρά και πρωτοστάτης στα γράμματα, στις τέχνες, στον πολιτισμό.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων κα Ελένη Παπαδοπούλου και τον αρχαιολόγο κ. Μιλιδάκη Μιλιδάκη!

 

 

minoiki kriti8

 

minoiki kriti9

 

minoiki kriti10

 

minoiki kriti11