10/2/2014, Επιμορφωτικά Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων & τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων διοργανώνουν δύο επιμορφωτικά σεμινάρια, που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, προκειμένου να ενημερωθούν και να γνωρίσουν τη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και τις νέες υπηρεσίες, που αυτή παρέχει.

 

Το πρώτο Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11-2-2014, και ώρα 14.00 -15.00 στο χώρο της Βιβλιοθήκης (Υψηλαντών 30) και το δεύτερο την Τετάρτη 12-2-2014, και ώρα 17.00 – 18.00 στον ίδιο χώρο.

 

Τα θέματα, που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων αφορούν :

 

Γνωριμία και Ξενάγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης, σχεδιασμένες με την υποστήριξη της google σε συνεργασία με την Aarhus City Library και την Mozilla Foundation που υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Future Library (Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος).

 

Βασικές δεξιότητες χειρισμού των ηλεκτρονικών πηγών / ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης.

Χρήση διαδικτυακής ηλεκτρονικής τράπεζας πληροφοριών Press Display και

Ενημέρωση για τις νέες υπηρεσίες του Media-Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (music studio, brain palace, interactive enviroments κ.α.)

 

Σεμιναριο εκπαιδευτικων 1