10/4/2014, Τη συγγραφέα, Αγγελική Βαρελλά, τίμησε ο Δήμαρχος Χανίων, Μ. Σκουλάκης.

Τη σπουδαία συγγραφέα, Αγγελική Βαρελλά, τίμησε σήμερα, Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, για τη συνολική προσφορά της στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας, στο πλαίσιο σεμνής τελετής, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων.

 

“Πρόκειται για μία ξεχωριστή προσωπικότητα, που κατορθώνει να κάνει την ανθρωπιά, την καλοσύνη και το ήθος σημαία σε όλα της τα έργα. Έτσι, μέσα από αστείες καταστάσεις, μας παραδίδει αλήθειες βγαλμένες από τη ζωή για να τις απολαύσουμε μικροί και μεγάλοι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, καλωσορίζοντας στα Χανιά την κα. Βαρελλά, την “πρώτη κυρία της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας”, όπως τη χαρακτήρισε.

“Ευχαριστούμε πολύ τόσο για την ξεχωριστή τιμή να παρευρίσκεστε εδώ, σήμερα, όσο και για όλα όσα έχετε προσφέρει στα παιδιά μας και σε εμάς τους ίδιους”, πρόσθεσε ο κ. Σκουλάκης, παραδίδοντας στη συγγραφέα την τιμητική πλακέτα του Δήμου Χανίων.

 

Για τη συμβολή της Αγγελικής Βαρελλά στον χώρο των γραμμάτων και του πολιτισμού έκανε λόγο ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Ηλίας Ποντικάκης, ενώ με ιδιαίτερα θερμά λόγια αναφέρθηκε τόσο στην προσωπικότητα όσο και στο έργο της κας. Βαρελλά ο Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Αντώνιος Μυλωνάκης.

 

Στην τελετή παρευρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, οι οποίοι είχαν μελετήσει τα έργα της συγγραφέως, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου.

 

Η συγγραφέας στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους της ανακαινισμένης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και του Media lab του Δήμου Χανίων, καθώς και στην προσωπική Βιβλιοθήκη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η Αγγελική Βαρελλά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου βρέθηκε την Τρίτη 8 Απριλίου στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, καθώς και στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Σούδας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μικρούς αναγνώστες και να τους μεταδώσει μηνύματα, που προωθούν την αξία του βιβλίου και της ανάγνωσης.

 

 

barela1

 

barela2

 

barela3

 

barela4