10/7/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: «Το σημείο βρασμού-Ένα εργαστήριο για τον θυμό», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

«Το σημείο βρασμού-Ένα εργαστήριο για τον θυμό» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

 

Σήμερα ήλθε στην παρέα μας ο «θυμωμένος» Μάριος και ο «οργισμένος» Άρθρουρ μέσα από την αφήγηση των βιβλίων «Ο μεγάλος θυμός» της Μιρέϊγ ντ’ Αλλανσέ και «Ο θυμωμένος Αρθρουρ» του Hiawyn Oran.
Είδαμε ότι ο θυμός μοιάζει μ’ ένα κόκκινο θηρίο, που περιμένει για να βγει έξω και να δείξει πόσο δυνατό είναι. Ικανό να δημιουργήσει παγκόσμια έκρηξη.!

Παρακολουθήσαμε την «άνοδο» και την «πτώση» αυτού του κόκκινου θηρίου.
Συζητήσαμε τους λόγους που μας θύμωσαν και με ποιους τρόπους μπορούμε να ηρεμήσουμε.
Ζωγραφίσαμε τη χώρα του θυμού, μια χώρα που όλοι είναι θυμωμένοι και κανείς δεν θα ήθελε να ζει σ’ αυτή…
Μετρήσαμε τον θυμό μας και φτιάξαμε το κουτί της «ηρεμίας»! Μάθαμε να ηρεμούμε με τις όμορφες μυρωδιές των αρωματικών φυτών, την απαλή αίσθηση βελούδινων και σατέν υφασμάτων και μουσική που χαϊδεύει όμορφα τα αυτιά μας.!

Μέσα από το σημερινό ξεχωριστό βιωματικό εργαστήρι τα παιδιά είδαν «το πρόσωπο» του θυμού τους, έμαθαν να βρίσκουν τρόπους να μιλούν γι’ αυτόν και πώς να τον αντιμετωπίσουν.

Ψυχή του προγράμματος, που με επαγγελματισμό και ευαισθησία προσέγγισε τις παιδικές ψυχές η Άννα Κοντολέων, συγγραφέας-θεατρολόγος. Ευχαριστούμε θερμά!

 

βρασμος1

 

βρσαμος2

 

βρσαμος3

 

βρασμος4