10/8/2016, Γίνε εξερευνητής του κόσμου – Αποστολή: “Τέσσερα τετράγωνα”, εργαστήριο Οριγκάμι στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016, στην Παιδική Βιβλιοθήκη Σούδας.

 

 
Αποστολή σε 4 μέρη σήμερα…

 

ΕΝΑ! : Γρίφοι με ξύλινα τουβλάκια για τετράγωνα μυαλουδάκια. Πώς θα βγάλουμε το σκουπίδι απ’ το φαράσι με μόνο δύο κινήσεις; Πώς θα διορθώσουμε την εξίσωση με μία μόνο κίνηση;

 

ΔΥΟ! : Με τα πολύχρωμα τετράγωνά μας φτιάξαμε ένα κύβο για να κρυφτούμε μέσα, ένα τούνελ για να τρυπώσουμε, ένα κύκλο για να χοροπηδήσουμε, ένα ελεύθερο πολυγωνικό σχήμα για να ξαπλώσουμε!

 

ΤΡΙΑ! : Είχαμε δύο λεπτά στη διάθεσή μας για να φτιάξουμε ένα τετράγωνο με τα διαφόρων σχημάτων κομμάτια του Τάνγκραμ. Αυτή η αποστολή απέτυχε παταγωδώς! Θέλουμε πολλή εξάσκηση ακόμα για να τα καταφέρουμε…

 

ΤΕΣΣΕΡΑ! : Μάθαμε την ιστορία του Οριγκάμι, ακούσαμε την ιστορία του χωρικού που παντρεύτηκε ένα γερανό που ύφαινε υπέροχα υφάσματα και ύστερα διπλώσαμε τα τετράγωνα χρωματιστά χαρτάκια μας και φτιάξαμε με οριγκάμι μια βαρκούλα κι ένα γερανό. Αν και δυσκολευτήκαμε πολύ και σ’ αυτή την αποστολή, τα καταφέραμε αρκετά καλά!

 

Ευχαριστούμε θερμά την αρχιτέκτονα Αφροδίτη Παπαδάκη για την εξαιρετική παρουσίαση!!!!

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 για παιδιά, είναι μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

τετραγωνα1

 

τετραγωνα2

 

τετραγωνα4

 

τετραγωνα5

 

τετραγωνα3

 

τετραγωνα6

 

τετραγωνα7

 

τετραγωνα8

 

τετραγωνα9