11/2/2019, Η δυναμική της σχέσης και της επικοινωνίας στην οικογένεια, με την κα Μαρία Επιτροπάκη, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Θέμα: Η δυναμική της σχέσης και της επικοινωνίας στην οικογένεια.

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), με στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων ως προς την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των παιδιών, διοργάνωσε συζήτηση με την κα Μαρία Επιτροπάκη, Κοινωνική Λειτουργό, εργαζόμενη στο Κέντρο Πρόληψης, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 19:30 στο χώρο της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου.

 

Η ενημερωτική συνάντηση είχε θέμα την επικοινωνία στην οικογένεια και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

 

Έπειτα από την εισήγηση οι συμμετέχοντες – γονείς έθεσαν ερωτήματα και τοποθετήθηκαν στο θέμα. Απασχόλησε περισσότερο η επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι, η διαφορετικότητα των ρόλων και συγχρόνως η επικοινωνία και συνεργασία με τα παιδιά όσον αφορά στη σχολική μάθηση.

 

Επίσης τέθηκαν θέματα ορίων και κανόνων στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών και οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν ότι συχνά οι δυσκολίες που παρουσιάζουν τα παιδιά τους σχετίζονται με τις δυσκολίες, τους φόβους και τα άγχη των γονέων.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία, για την εξαιρετική εισήγηση και κατατοπιστική συζήτηση που ακολούθησε με τους γονείς που έλαβαν μέρος, την κα Μαρία Επιτροπάκη.

 

επιτροπακη1

 

επιτροπακη2

 

επιτροπακη3