11/4/2019, “Χρήστος Κοτσαύτης: Αστροφωτογραφία βαθέως ουρανού, η καταγραφή του αόρατου σε παρελθόντα χρόνο”, Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, ώρα 8 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

«Μοιράζομαι το χόμπι μου κι ότι αγαπώ»

 

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, παρουσία του Δημάρχου Χανίων κ. Αναστάσιου Βάμβουκα, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Κυριάκου Καζάκου και πολύ κόσμου, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, ο ηλεκτρονικός, μουσικός και αστροφωτογράφος κ. Χρήστος Κοτσαύτης μοιράστηκε το χόμπι του, την αγάπη του για την “Αστροφωτογραφία βαθέως ουρανού, η καταγραφή του αόρατου σε παρελθόντα χρόνο.

 

Μία παρουσίαση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, έκθεση φωτογραφιών και βιβλίων την οποία προλόγισε ο κ. Χρήστος Σωτηρόπουλος, Αντιπρόεδρος Σ.Φ.Α.Κ.

 

Το φως που έρχεται από μακρινούς γαλαξίες και νεφελώματα είναι το στοιχείο το οποίο μέσα από ειδικές αστρονομικές κάμερες και διαδικασίες επεξεργασίας αποτυπώνεται στις αστροφωτογραφίες που μας παρουσίασε. Ο κ. Κοτσαύτης ανέφερε ότι χρειάζεται ειδική γνώση, εξοπλισμός και ατέλειωτα ξενύχτια γι’ αυτό το απαιτητικό χόμπι, το αποτέλεσμα όμως σε αποζημιώνει.

 

Ανέφερε επίσης ότι ασχολείται με την παρατηρησιακή αστρονομία πάνω από 25 χρόνια και με την αστροφωτογραφία βαθέως ουρανού περίπου 16 χρόνια. Οι λήψεις και η επεξεργασία των λήψεων γίνονται στο ιδιωτικό του αστεροσκοπείο “Kydon Observatory” στην περιοχή Νεροκούρου Χανίων.

 

Η βραδιά έκλεισε μοναδικά! Ποιητικά και μελωδικά!

Ποιήματα διάβασε η κα Μαίρη Πενταράκη ενώ πλαισιώθηκε μουσικά στην κιθάρα από τον κ. Χρήστο Κοτσαύτη και στο τραγούδι από την κα Μαρία Κλεινάκη και τον κ. Κοτσαύτη. Εξαιρετικές ερμηνείες, γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε μαζί τους.

 

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες! Ευχαριστούμε τον πολυτάλαντο κ. Χρήστο που μοιράστηκε μαζί μας τη μεγάλη αγάπη του, το χόμπι της αστροφωτογραφίας!

 

Και μην ξεχνάτε! Έχετε κάποιο χόμπι ή απασχόληση που αγαπάτε; Λατρεύετε τα ταξίδια; «Πιάνουν» τα χέρια σας; Έχετε πάθος με συλλογές; Πιστεύετε πως μπορείτε να τα μοιραστείτε με άλλους; Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σας καλεί να οργανώσουμε μαζί δημιουργικές συναντήσεις.

 

 

astrophoto3

 

astrophoto4

 

astrophoto1

 

astrophoto5