11/9/2018, Με επιτυχία η γιορτή λήξης της “Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018” στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Με επιτυχία η γιορτή λήξης της “Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018” στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

 

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 , οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων στον Δημοτικό Κήπο, στη Σούδα και στο Σταλό, φόρεσαν τα καλά τους για τη γιορτή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018, με τίτλο: «Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Ελπίδας Τσιτσιρίδη, της Δ/τριας κας Αθηνάς Πετράκη, της προϊσταμένης κας Βιβής Χουδαλάκη, γονέων και πολλών παιδιών.

 

Πινελιές τέχνης, πλούσιες σε σχήματα και χρώματα, αυθόρμητες και γλαφυρές, μας «μίλησαν» για τα αγαπημένα δεδομένα των παιδιών, σε μια έκθεση έκφρασης και δημιουργίας που στήθηκε στις παιδικές βιβλιοθήκες μας.

 

Μέσα από 50 βιωματικά εργαστήρια τα παιδιά μέτρησαν και κατέγραψαν δεδομένα τόσο από τον κόσμο του παρελθόντος όσο και από τον σύγχρονο. Ένα ταξίδι μαγικό στον κόσμο των αριθμών και των πληροφοριών.

 

Ένα ταξίδι που πέρα από τη χαρά της δημιουργίας ανακάλυψαν τη μαγεία των μικρών πραγμάτων που μας περιβάλλουν και τον τρόπο με τον οποίο οι αριθμοί και τα δεδομένα μετατρέπονται σε αφήγηση, εικόνα και ερμηνεία.

 

Ένα ταξίδι που έγινε παρατήρηση, έγινε γνώση, έγινε γιορτή.

Και το αποτέλεσμα;

 

50…οι εκδηλώσεις που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων
813…οι συμμετοχές των παιδιών που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες
21…οι εμψυχωτές που στήριξαν τις δράσεις
1745…βιβλία δανείστηκαν τα παιδιά τις ημέρες που διήρκεσε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

 

Παίζοντας θυμηθήκαμε στιγμές από δράσεις που αγαπήσαμε, σταθήκαμε σε αγαπημένα δεδομένα, μετρήσαμε βιβλία που μας άρεσαν και φίλους που μοιραστήκαμε σκέψεις και συναισθήματα .

Οι βιβλιοθήκες, μέσα κι έξω γέμισαν με χαρούμενες φωνές, χρώματα, θεατρικά δρώμενα, μουσικές και γεύσεις γλυκές !

Αλλά και …αγάπες που αποτυπώθηκαν σε μικρά χαρτάκια, γεμάτα με λέξεις και ζωγραφιές από τα χέρια των παιδιών. Χαρτάκια που αντάλλαξαν ο ένας με τον άλλο…σαν δώρο αποχωρισμού ή και σαν υπόσχεση αντάμωσης στον χώρο των βιβλιοθηκών με νέες δράσεις!!!

 

Τα μαθήματα εκμάθησης σκακιού συνόδεψαν όλη την καλοκαιρινή περίοδο αποκαλύπτοντας πολλά… μυστικά σε 20 ώρες διδασκαλίας, ενεργοποιώντας την σκέψη 20 παιδιών.

 

Ευχαριστούμε πολύ την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, την κα Ειρήνη Βοκοτοπούλου -υπεύθυνη σχεδιασμού όλων των δράσεων – το Δίκτυο των Ελληνικών Βιβλιοθηκών της ΕΒΕ για την επικοινωνία και τη συνεργασία.

 

Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή για την άριστη συνεργασία και τη στήριξη στο έργο των Βιβλιοθηκών, τους εθελοντές μας που αφιέρωσαν αγάπη, χρόνο, εμπειρία και δεξιότητες, τους γονείς αλλά προ πάντων τα παιδιά μας.

 

Για άλλη μία φορά περάσαμε ένα υπέροχο καλοκαίρι μαζί με τους μικρούς μας φίλους στις Βιβλιοθήκες μας!!
Και του χρόνου με νέα… δεδομένα αναφοράς!

 

ληξη1

 

ληξη2

 

ληξη3

 

ληξη4

 

ληξη5

 

ληξη6

 

Ληξη7