12/12/2019, Παρουσιάστηκε στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, ο νέος τόμος της έκδοσης του Δήμου Χανίων, “Εν Χανίοις”.

Παρουσιάστηκε χθες Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, παρουσία του Δημάρχου Χανίων κ.Σημαντηράκη, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Γιαννακάκη, των μελών της συντακτικής ομάδας και πολύ κόσμου, ο νέος τόμος της έκδοσης του Δήμου Χανίων, “Εν Χανίοις”.

 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων “η εν λόγω έκδοση αποτελεί “κορωνίδα” των εκδοτικών προσπαθειών του Δήμου Χανίων, παρουσιάζοντας το αποτύπωμα μιας συλλογικής δουλειάς, που οφείλουμε να συνεχίσουμε”.

 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, τόνισε ότι το “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ” έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση, καθώς πολλά είναι τα αιτήματα, που λαμβάνει ο Δήμος Χανίων για την αποστολή της έκδοσης σε ερευνητικά ιδρύματα, βιβλιοθήκες, κ.α. Μάλιστα, όπως παρατήρησε ο κ. Γιαννακάκης οι καινοτομίες της νέας έκδοσης είναι τόσο το νέο εξώφυλλο, όσο και η ηλεκτρονική του έκδοση, δίνοντας στον τόμο νέα πνοή, “ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

Κατά την εκδήλωση η επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στη φετινή έκδοση. Υπήρξαν επίσης σύντομες παρεμβάσεις από τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής, Βιβή Χουδαλάκη, Προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, Σμαράγδη Γαλημιτάκη, φιλόλογο, Στέλλα Αλιγιζάκη, φιλόλογο και Σταμάτη Αποστολάκη, δάσκαλο-λαογράφο, που έκλεισε την εκδήλωση με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

 

Η θεματολογία, όπως πάντα, πολύ ενδιαφέρουσα. Η έκδοση θα είναι σύντομα διαθέσιμη και σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο, ώστε να έχουν πρόσβαση σ’ αυτή όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

 

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν με τις εργασίες τους, στη Συντακτική Επιτροπή, την επιμελήτρια και τον Δήμο Χανίων!

 

Ο τόμος διανέμεται δωρεάν

 

εν χανιοις6

 

εν χανιοις1

 

εν χανιοις2

 

εν χανιοις5