12/5/2014, Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Αθήνα. Ιχνηλατώντας την πόλη με οδηγό την ιστορία και τη λογοτεχνία»:στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Το βιβλίο των Θανάση Γιοχάλα και Τόνιας Καφετζάκη «Αθήνα. Ιχνηλατώντας την πόλη με οδηγό την ιστορία και τη λογοτεχνία», παρουσιάστηκε την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 από το Δήμο Χανίων, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το βιβλιοπωλείο «Το βιβλίο» και τις Εκδόσεις Εστία, στο χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

Ο συγγραφέας, Θανάσης Γιοχάλας, συνομίλησε με το γνωστό και πολύ αγαπητό Χανιώτη ποιητή, Λεωνίδα Κακάρογλου, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο εκλεκτός ηθοποιός, Μιχάλης Βιρβιδάκης.

Βιογραφικό του συγγραφέα και αναφορές στο εξαιρετικό βιβλίο, μια θαυμάσια δουλειά κόπων πολλών χρόνων, έκανε η προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, Βιβή Χουδαλάκη, η οποία αφού ευχαρίστησε τους κ.κ. Κακάρογλου και Βιρβιδάκη, στάθηκε μεταξύ άλλων, σε σχετικές αναφορές για το βιβλίο.

Στο τέλος της συζήτησης προβλήθηκαν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ «Για πέντε διαμερίσματα και ένα μαγαζί», ένα ντοκιμαντέρ για την Αρχιτεκτονική και την κοινωνία της Αθήνας μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο 1924-2004, με θέμα την Αθήνα, ευγενική προσφορά του σκηνοθέτη της ταινίας, Γιάννη Σκοπετέα.

 

Ιχνηλατωντας 4

 

Ιχνηλατωντας 2

 

Ιχνηλατωντας 3

 

Ιχνηλατωντας 1