12/8/2015, “Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι η χώρα χωρίς σύνορα”στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και με τον ΟΚΑΝΑ, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015, στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας του Δήμου Χανίων, το πρόγραμμα με τίτλο: «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι η χώρα χωρίς σύνορα».

Ένα βραχύχρονο πρόγραμμα, μέσω των παραμυθιών με τίτλο «Ειρήνη» και «Τα Παιδιά Των Λουλουδιών», που είχε ως στόχο την κατανόηση των εννοιών της διαφορετικότητας, της διάκρισης, του αποκλεισμού και την ευαισθητοποίησή τους στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Τα παιδιά που παρακολούθησαν το πρόγραμμα, περίπου είκοσι, συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες ( συζήτηση, ζωγραφική, προβολή ταινίας).

Το εν λόγω πρόγραμμα εντάχθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015, για παιδιά, με θέμα: «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…», μία συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας, το Future Library και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και πολλές άλλες βιβλιοθήκες της χώρας μας.

Συντονίστριες των συναντήσεων ήταν:

– κα Κουκάκη Θάλεια, Κοινωνική Λειτουργός, σύμβουλος πρόληψης IC& RC/ 2004, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης.

– κα Χριστοδουλάκη Αναστασία, φοιτήτρια κοινωνικής εργασίας ΑΤΕΙ Ηρακλείου.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Κουκάκη, την κα Χριστοδουλάκη και την Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης κα Τερεζάκη Αλεξάνδρα, για την πολύτιμη βοήθεια και άριστη συνεργασία τους, για την πραγματοποίηση της δράσης.

 

συνορα 1

 

συνορα 2

 

συνορα 3

 

συνορα 4