12/9/2019, Γιορτή λήξης Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2019.

Γιορτή λήξης Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2019.

 

Ένα καλοκαίρι γεμάτο δραστηριότητες για τα παιδιά με δύο προγράμματα “Κουτί άνοιξε…” και “Για φαντάσου…”.

 

 

Με επιτυχία η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ολοκλήρωσε την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2019 πραγματοποιώντας για πρώτη φορά δυο προγράμματα, «Κουτί …. Άνοιξε» και «Για φαντάσου…» για τα παιδιά των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου μας.

 

Στη γιορτή λήξης στις Παιδικές Βιβλιοθήκες Δημοτικού Κήπου, Σούδας και Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, τα παιδιά μοιράστηκαν τις εμπειρίες, τις εντυπώσεις τους, από όλα όσα δημιούργησαν την περίοδο αυτή.

 

Το ταξίδι ξεκίνησε «παίζοντας» με την έννοια ανοίγω κουτιά… Κουτιά γεμάτα…ιστορίες …ιδέες …δραστηριότητες … εκπλήξεις, όνειρα…καλοκαίρι! Τα «χαρτόκουτα» μεταμορφώθηκαν στα χέρια των παιδιών σε σπίτια, βαλίτσες, παιχνίδια, μουσικά όργανα, κάλπες, χρηματοκιβώτια, κυβιστικούς πίνακες ζωγραφικής, κλουβάκια για γρύλους!

 

Συνεχίσαμε με το «Για φαντάσου…». Οι βιβλιοθήκες μας όλη η γη. Χάρτης μεγάλος η φαντασία μας.!

Ξορκίσαμε φόβους, αγωνίες και νυχτερινούς εφιάλτες, φτιάχνοντας τα μαξιλάρια των ονείρων μας… Ταξιδέψαμε μέχρι τον Άρη και είδαμε πως μια μέρα οι άνθρωποι θα καταφέρουν να ζήσουν εκεί! Ζήσαμε τη Βιβλιοθήκη μας να μετατρέπεται σε σχολή μαγείας και μέσα από τα βιβλία να ξεπηδούν οι ήρωες τους ! Παίξαμε κυνήγι θησαυρού…

 

Απελευθερώσαμε τη φαντασία, τη δημιουργικότητα μας μέσα από την επαφή μας με την ποίηση, τη λογοτεχνία, την αφήγηση, το θέατρο, τη μουσική, τα μαθηματικά κ.ά. Ανοίξαμε πανιά με τα καράβια μας για «λάφυρα και αναμνηστικά». Γιατί όλη η γη, είναι στα χέρια μας με τα ταξίδια του νου… Ταξίδια που δεν τελειώνουν ποτέ μέσα από τα βιβλία.!!

 

Και το αποτέλεσμα;

44…οι εκδηλώσεις που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

987…οι συμμετοχές των παιδιών που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες

18…οι εμψυχωτές που στήριξαν τις δράσεις

8.033…βιβλία δανείστηκαν τα παιδιά τις ημέρες που διήρκεσε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

 

Στο κουτί της καρδιάς μας, θα κρατήσουμε θησαυρούς και σε κάθε μας προσταγή “Κουτί άνοιξε…” μνήμες θα ξεπηδούν και θα μας συντροφεύουν. Και με όλα αυτά που έχουμε πια στις αποσκευές μας, “Για φαντάσου…” τι όμορφη σχολική χρονιά θα έρθει…!!!

 

Η γιορτή τελείωσε μ’ ένα ξεχωριστό θεατρικό δρώμενο και κατασκευές …. Και γεύσεις γλυκές, που είχαν απλωθεί στο χώρο των βιβλιοθηκών μας.!!

 

Ευχαριστούμε θερμά τους Δημιουργούς των εργαστηρίων, «Για φαντάσου …» μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και «Κουτί … άνοιξε» την κα Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγο, για την άριστη συνεργασία.

 

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, που αφιέρωσαν αγάπη, χρόνο, εμπειρία και δεξιότητες, τους γονείς, αλλά προ πάντων τα παιδιά μας.

 

Για άλλη μία φορά περάσαμε ένα υπέροχο καλοκαίρι μαζί με τους μικρούς μας φίλους, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου μας!

Και του χρόνου με φαντασία και έμπνευση!!!