13/11/2018. Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Θανάση Λάλα “Έφοδος στον ουρανό: Συνομιλώντας με 21+2 πρόσωπα που βραβεύτηκαν από την Σουηδική Ακαδημία με Νόμπελ” στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Όλοι, ό, τι κι αν κάνουμε στη ζωή μας, δοκιμάζουμε τις δυνάμεις μας, προσπαθούμε να πλησιάσουμε το άπιαστο, να αγγίξουμε τις φτέρνες του Θεού.

 

Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα κοινά όρια για όλους, να κρατήσουμε περισσότερο την αναπνοή μας και να βουτήξουμε πιο βαθιά, να δοκιμάσουμε να πετάξουμε χωρίς φτερά, να κάνουμε μια… έφοδο στον ουρανό με τα πόδια στη γη!

 

21+2 πρόσωπα που κατάφεραν το ακατόρθωτο μιλούν:
για την εμπειρία της κορυφής,
για την χαρά της αναγνώρισης,
για την ουράνια μοναξιά του πρώτου,
για το κόστος της επιτυχίας,
για το κέρδος της αποτυχίας,
για τη δύναμη των επιρροών,
για την ανάγκη των επιλογών,
για την απόφαση ως επαναστατική πράξη,
για το ταλέντο,
το χάρισμα,
την συμμετοχή του περιβάλλοντος που ζούμε στην πραγματοποίηση των ονείρων μας, για τα ατυχήματα της ζωής που γίνονται η τύχη μας, για τα λάθη-ήλιους που άλλους καίνε και για άλλους φωτίζουν σκοτάδια γεμάτα κρυμμένους θησαυρούς!

 

-“Δεν υπάρχουν συνταγές στη ζωή, υπάρχουν όμως αφηγήσεις ανθρώπων που κάνουν την ζωή μας αλλιώτικη, μας βοηθούν να ρίξουμε τους φόβους μας στο πάτωμα, να δοκιμάσουμε το “άλλο”… Να ελευθερωθούμε από αυτό που μας δένει στην επανάληψη του “ίδιου”!”

Θανάσης Λάλας

Ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων & οι Εκδόσεις Αρμός συνεργάστηκαν για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Λάλα “Έφοδος στον ουρανό: Συνομιλώντας με 21+2 πρόσωπα που βραβεύτηκαν από την Σουηδική Ακαδημία με Νόμπελ”, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

 

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μας μίλησαν ο Γεώργιος Βαρουδάκης, αρχιτέκτονας & o Μιχάλης Λαμπαθάκης, δημοσιογράφος.
Τη συζήτηση συντόνισε ο ποιητής Λεωνίδας Κακάρογλου.

 

Ακολούθησε προβολή μαγνητοσκοπημένων συνεντεύξεων που ξεχώρισε ο συγγραφέας.

 

λαλας1

 

λαλας2

λαλας3

 

λαλας4