13/3/2019, Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο «Τοπικής ιστορίας»

Ολοκλήρωση του σεμιναρίου «Τοπικής ιστορίας» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο «Τοπικής ιστορίας» με Χανιώτες επιστήμονες-ιστορικούς που πρόσφεραν εθελοντικά τον χρόνο και τις γνώσεις τους και που ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης.

 

Το σεμινάριο παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας, ξεκίνησε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, με την εισήγηση του κ. Μανώλη Μανούσακα, οπτικού, ιστορικού ερευνητή και συλλέκτη, με θέμα ομιλίας: “Από τις μεσαιωνικές φόρμες στον κλασικισμό. Πέντε αιώνες αρχιτεκτονικών εξελίξεων στα Χανιά”.

 

Αξίζει να θυμηθούμε ξανά τους εισηγητές του σεμιναρίου και τα θέματα που παρουσίασαν:

Η κα Πρωτοπαπαδάκη Ευτυχία, Αρχαιολόγος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, με θέμα ομιλίας «Μινωική Κυδωνία».

 

Η κα Τσίγκου Αγγελική, Αρχαιολόγος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, με θέμα «Η Κυδωνία στους ιστορικούς χρόνους».

 

Ο κ. Αδριανάκης Μιχάλης, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, με θέμα «Τα Χανιά κατά τη Βυζαντινή Περίοδο και τη Βενετοκρατία».

 

Ο κ. Λιμαντζάκης Γιώργος, τουρκολόγος – ιστορικός, με θέμα «Δημογραφικές ισορροπίες στην ύστερη οθωμανική και την αυτόνομη Κρήτη, από το 1821 έως την ένωση. Το Κρητικό ως διεθνές ζήτημα και τα ευρωπαϊκά στρατεύματα στην Κρήτη, 1878-1910

 

Ο κ. Λεκάκης Ευθύμης, Νομικός, συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής, με θέμα «Από την επανάσταση του 1866 μέχρι τη συμφωνία της Άγκυρας 1930

 

Η κα Αναγνωστάκη Κατερίνα, υποψήφια Δρ. Ιστορίας, με θέμα «Από το τέλος των κυβερνήσεων Βενιζέλου μέχρι το τέλος του εμφυλίου πολέμου: πτυχές της Κρήτης στο μικροσκόπιο» και ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Μανούσακα Μανώλη όπως προαναφέραμε.

 

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κυριάκος Καζάκος αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές-εισηγητές για τη συνεργασία και την προσφορά τους, δώρισε σε όλους το καλαίσθητο λεύκωμα «Χανιά: Ταξίδι στο όνειρο» των εκδόσεων Μίλητος.

 

τοπικη ιστορια1

 

τοπικη ιστορια2

 

τοπικη ιστορια3

 

τοπικη ιστορια4

 

τοπικη ιστορια6

 

τοπικη ιστορια8