13/8/2014, “Γιατί οι σκύλοι δεν αγαπούν τις γάτες;”, διαβάζουμε το βιβλίο μας και χαρτογραφούμε την ιστορία του, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο “Ό,τι κι αν σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!”, μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και του Future Library, στα πλαίσια της δραστηριότητας

 

“Διαβάζουμε το βιβλίο μας και χαρτογραφούμε την ιστορία του” διαβάσαμε το βιβλίο:«Γιατί οι σκύλοι δεν αγαπούν τις γάτες;»

Πολλές υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς επί του θέματος αναλογιζόμενος τη συμπεριφορά των συμπαθών αυτών τετραπόδων, όπως συνέβη χθες, στο φιλικό περιβάλλον της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου.

 

 

Μία ημέρα φιλίας, ζήσαμε τη Δευτέρα 11 Αυγούστου, με τη Διευθ/τρια του 11ου Νηπιαγωγείου, κα Μαρία Σκορδύλη και τον κ. Μιχάλη Βιρβιδάκη, ηθοποιό-σκηνοθέτη, εκεί που δεκαοχτώ παιδιά μέσα από την περιπέτεια του σκύλου και της γάτας και του αντίθετου κόσμου τους, κάναμε νέους φίλους, συνεργαστήκαμε, βοηθήσαμε, υποστηρίξαμε, δημιουργήσαμε…

Οι μικροί μας φίλοι, ακόνισαν την σκέψη τους και την παρατηρητικότητά τους προτείνοντας τις δικές τους ευτράπελες ή και σοβαρές εκδοχές, με αφορμή το ομότιτλο παραμύθι της Γαλλίδας συγγραφέως Ανιές Ντε Λεστράντ.

 

Και είναι πραγματικά παρήγορο και αισιόδοξο για την πόλη, να πιστοποιεί κανείς τα φιλοζωικά αισθήματα των μικρών φίλων της βιβλιοθήκης, καθώς εύστοχα κατάφερναν να αναλύουν μέσα από το μύθο της ιστορίας τις συμπεριφορές των ζώων σε αντιθετικά ζεύγη όπως: ευγενής-αγενής ή ειλικρινής-ψεύτης προσπαθώντας πάντα να απαντήσουν το πανάρχαιο και δυσεπίλυτο ερώτημα «ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ!».

 

Με παιχνίδια γνωριμίας κάναμε φίλο το διπλανό μας και αφού επεξεργαστήκαμε το παραμύθι, αναγνωρίζοντας τους ήρωες, εντοπίζοντας το πρόβλημα, βρίσκοντας τη λύση, προσδιορίζοντας το αναπάντεχο, το βγάλαμε έξω από τις σελίδες του για να το κάνουμε μακέτα και η μακέτα να μας βοηθήσει να κάνουμε το χάρτη της ιστορίας μας!

ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ! Τρεις ομάδες παιδιών συνεργάστηκαν αρμονικά και το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μίας μακέτας, των ηρώων και του χάρτη μας…

Το τραγούδι σε στίχους Ζαχαρία Παπαντωνίου «Οι δύο φίλοι» μας έδωσε τη συνέχεια του παραμυθιού που υποστήριξαν οι μικροί μας φίλοι ότι ισχύει… …και η μέρα της φιλίας έκλεισε με λέξεις φιλίας πάνω σε χαρτάκια που τα αφήσαμε να ταξιδέψουν ελεύθερα σε χώρες υπαρκτές και ανύπαρκτες για να τα βρουν οι σκύλοι και οι γάτες που δεν έχουν λύσει ακόμα τις διαφορές τους!!!

 

«Παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς όλη την διαδικασία, νομίζω πως αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων κα Βιβή Χουδαλάκη, η οποία εμπνεύστηκε και επέβαλε στην πόλη, προς χάριν των μικρών φίλων του βιβλίου, το πρόγραμμα αναγνώσεων παιδικού βιβλίου, καθώς και στη νηπιαγωγό Διευθ/τρια του 11ου Νηπιαγωγείου , Μαρία Σκορδύλη, που ανέλαβε με μεράκι και ταλέντο τη μεταφορά του λόγου σε εικόνες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχάλης Βιρβιδάκης.

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ευχαριστεί θερμά την κα Μαρία Σκορδύλη και τον κ. Μιχάλη Βιρβιδάκη για την εξαιρετική παρουσίαση και όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες, που συμμετέχουν στα προγράμματα της, προσφέροντας από τον πολύτιμο χρόνο τους, για να χαρίσουν γνώση, παιχνίδι, χαρά, στους μικρούς μας φίλους!

 

 

skyloi 1

 

skyloi gates.2

 

skyloi gates.4

 

skyloi gates.5