14/8/2019, Για φαντάσου… Το καλοκαίρι «την ώρα που τα ονείρατα αληθεύουν», Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, 7.00 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Για φαντάσου… Το καλοκαίρι «την ώρα που τα ονείρατα αληθεύουν» (στίχος από ποίημα του Γ. Σεφέρη από τη συλλογή Θερινό Ηλιοστάσιο)

 

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019,  7.00 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

 

Tο απόγευμα της Τρίτης η όμορφη καλοκαιρινή παρέα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού ενώθηκε και πάλι φέρνοντας σε πέρας μία πολύ δημιουργική δραστηριότητα.

 

Mιλήσαμε για το καλοκαίρι, για τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια. Έπειτα, έγινε αναφορά στον μύθο της Περσεφόνης, σύμφωνα με τον οποίο την άνοιξη και το καλοκαίρι η φύση γιορτάζει, μιας και η Περσεφόνη είναι χαρούμενη πάνω στη Γη.

 

Διαβάσαμε με τα παιδιά το “όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” μέσα απ’ το οποίο συγκράτησαν λέξεις που είναι χαρακτηριστικές του καλοκαιριού.

 

Σε ένα μεγάλο χαρτόνι τα παιδιά έγιναν ζωγράφοι, ζωγραφίζοντας και κολλώντας αντικείμενα που θύμιζαν καλοκαίρι. Το αποτέλεσμα ήταν ένα όμορφο καλοκαιρινό τοπίο με καράβια να πλέουν στη θάλασσα, καβουράκια να απολαμβάνουν την υποθαλάσσια ζωή και έναν ολόλαμπρο ήλιο να τα περιλούζει.!

 

Δημιουργός εργαστηρίου η Αργυρώ Πιπίνη, Συγγραφέας, Ηθοποιός, για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2019 που αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και υλοποιήθηκε εξαιρετικά από τη Δήμητρα Μαραγκουδάκη.

 

 

fanta1

 

fanta2

 

fanta3

 

fanta4

 

fanta5

 

fanta6

 

fanta7