15/10/2019, Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποίηθηκε με επιτυχία και με την παρουσία του Δημάρχου Χανίων κ. Παναγιώτη Σημαντηράκη καθώς του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού του Δήμου Χανίων κ. Γιάννη Γιαννακάκη η πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο: «Το Ιράν και η Ελλάδα, από τα βάθη της ιστορίας έως σήμερα – γνωριμία με τον πολιτισμό και την τέχνη του Ιράν.»

 

Η εκδήλωση περιλάμβανε έκθεση φωτογραφίας, καλλιγραφίας, χειροτεχνίας, προβολή ντοκιμαντέρ από τα αξιοθέατα της Περσίας και προσφέρθηκαν βιβλία με θεματολογία τον Ιρανικό πολιτισμό.

Στην εκδήλωση μίλησαν:

-Ο κ. Αλί Μ. Χελμί, Μορφωτικός Σύμβουλος της Ιρανικής Πρεσβείας
-Ο Δρ. Γιώργος Λιμαντζάκης, Τουρκολόγος – ιστορικός.
-Η κα Βίκη Αρβελάκη, Σκηνοθέτης

 

Επίσης η θεατρολόγος Ρούλα Ταστοπούλου, αφηγήθηκε λαικά παραμύθια της Περσίας και ο μουσικός Γιώργος Καμηλάκης συνόδεψε την εκδήλωση παίζοντας παραδοσιακό πολίτικο λαούτο, λάφτα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο παρακάτω link:

 

https://www.youtube.com/watch?v=tA1YEqInCNw&t=64s

 

Στο πλαίσιο του τριήμερου εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν που διοργανώθηκε απο τον Δήμο Χανίων, το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ προβλήθηκαν την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019  στο Μεγάλο Αρσενάλι (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου)  κινηματογραφικές ιρανικές ταινίες μεγάλου μήκους:

 

Πέμπτη 10/10 «Ο αδερφός μου ο Χοσρό»

Παρασκευή 11/10 «Ένας κύβος ζάχαρης

 

 

iran1

 

iran2

 

iran3

 

iran4

 

iran7

 

iran6

 

 

 

 

iran9