15/5/2015, Οι εκπαιδευτικές δράσεις «Συλλέγω εμπειρίες»:« Τα παραμύθια της μουσικής »,το Σάββατο 16 Μαΐου 2015, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Σάββατο 16 Μαΐου, 11.30 το πρωί
« Τα παραμύθια της μουσικής »

Στο πλαίσιο του προγράμματος *«Συλλέγω εμπειρίες», μαθαίνουμε πώς ήρθαν στον κόσμο τα μουσικά όργανα – το πρώτο πνευστό, το πρώτο κρουστό και το πρώτο έγχορδο μέσα από το βιβλίο της Λιλής Λαμπρέλλη, εκδ. Πατάκη.
Τρία παραμύθια -ένα βουνίσιο, ένα θαλασσινό κι ένα του μεγάλου δάσους- μας δίνουν απάντηση. Όλα οδηγούν στο να πάρει ο άνθρωπος στα χέρια του το δώρο της μουσικής, που όποιος την ακούει ταξιδεύει, γαληνεύει ,ηρεμεί , και ευχαριστιέται.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Λίτσα Μαστορακάκη. Συνοδεύει με την κιθάρα του ο Γιάννης Μανούσακας.
Για παιδιά…: ηλικίας 5-10 ετών | ελεύθερη είσοδος. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

* Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες» πραγματοποιείται στις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα ΣταύροςΝιάρχος».
Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη τους ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον, ενώ μέσα από έναν πρωτότυπο, βιωματικό τρόπο ενημέρωσης, οδηγεί τους μικρούς επισκέπτες σε συνεχείς ανακαλύψεις για το ΚΠΙΣΝ.

 

 

paramithia mousikis