15/9/2017, Ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας για παιδιά, στις παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017 για παιδιά, με τίτλο: «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο», που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης Σούδας, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού και της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου.

Την Καλοκαιρινή εκστρατεία οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

 

Για τρεις μήνες περίπου, 162 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσέφεραν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

 

Το ταξίδι μεγάλο … τα σημεία πολλά… το πέταγμα της γνώσης … από σημείο σε σημείο συναρπαστικό!

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συνεργάστηκε με πολλούς φορείς όπως το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και τον Πρόεδρο του κ. Πετράκη, τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας, ΑμΕΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, με εικαστικούς, συγγραφείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές κ.α.

 

Πινελιές τέχνης, σχήματα και χρώματα, εργαστήρια γνώσεως και περιπέτειας, γέμισαν τις παιδικές βιβλιοθήκες μας. Ένα ταξίδι που έγινε παρατήρηση, έγινε γνώση, έγινε γιορτή…

Μια γιορτή που οι καλεσμένοι ένιωσαν τη χαρά των παιδιών, γεύτηκαν τις νοστιμιές που είχαν ετοιμάσει, μοιράστηκαν τις καλοκαιρινές αναμνήσεις τους και έδωσαν την υπόσχεση η κάθε βιβλιοθήκη να αποτελεί σημείο συνάντησης όλο το χρόνο!

 

Η “Γιορτή Λήξης” την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, έδωσε την ευκαιρία να αναπολήσουμε όλες αυτές τις όμορφες μέρες της Καλοκαιρινής Εκστρατείας παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κας Βαρβάρας Περράκη, της προϊσταμένης των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, κας Βιβής Χουδαλάκη, συναδέλφων, γονέων και παιδιών.

 

Θυμηθήκαμε όλες τις δράσεις, είδαμε φωτογραφίες, γελάσαμε και συγκινηθήκαμε.!

Είχαμε και εκπλήξεις !!!

 

Τα παιδιά ανέβασαν στο…σανίδι βιβλία που ξεχώρισαν. Μέσα από τις μικρές παραστάσεις ζήτησαν από τους μεγάλους να θυμηθούν τα παραμύθια και να μην ξεχνάνε ποτέ να φτιάχνουν ιστορίες.!

 

 Ανεβάσαμε την παιδική θεατρική παράσταση στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, διασκευή της Δήμητρας Λιοδάκη, θεατρολόγου, του βιβλίου: “Ένα παιδί από βιβλία” του Oliver Jeffers, με αφορμή τη λήξη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017.

 

Θεατρική παράσταση στην Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας 

 

 

Άλλωστε “η φαντασία είναι oλονών” και “το σπίτι μας είναι ένα σπίτι επινόησης όπου ο καθένας μπορεί να έρθει”.

 

Το ενδιαφέρον των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρέμεινε αμείωτο και οι προσφορές εθελοντισμού και εμψυχωτών ανεκτίμητες.

 

Αποτέλεσμα:

47…οι εκδηλώσεις που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

758…οι συμμετοχές των παιδιών που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

22…οι εμψυχωτές που στήριξαν τις δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

1078…βιβλία δανείστηκαν 494 παιδιά, τις μέρες που διήρκησε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα Περάκη Βαρβάρα, ευχαρίστησε γονείς και παιδιά και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον πολύχρωμο χώρο των Βιβλιοθηκών όπου «φωλιάζουν» γνώσεις, εφόδια, σωστή και δημιουργική σκέψη.

 

Η προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, κα Βιβή Χουδαλάκη ευχαρίστησε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τον Διευθυντή κ. Φίλιππο Τσιμπόγλου και όλους τους συνεργάτες, την υπεύθυνη σχεδιασμού των δράσεων κα Ειρήνη Βοκοτοπούλου, τους εθελοντές που πρόσφεραν το χρόνο τους, την αγάπη τους, τις γνώσεις και δεξιότητες τους για την πραγματοποίηση των δράσεων, τα εκατοντάδες παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και τους γονείς, για το υπέροχο, δημιουργικό καλοκαίρι που περάσαμε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου μας..!!!

 

Ευχαριστούμε για τις υπέροχες παρουσιάσεις, τις καταπληκτικές εμπνεύσεις και το αστείρευτο κέφι τους:

 

Βασιλομανωλάκη Κυριάκο, εκπαιδευτικό,συγγραφέα – Βλαχάκη Νίκο, παιδοψυχολόγο – Γαλάνη ΝίκηΓαλημιτάκη Σμαράγδη, εκπαιδευτικό – Γρηγοράκη Αναστασία, εκπαιδευτικό – Ζαχαριουδάκη Ιωάννη, συνταξιούχο Πεδίου Βολής Κρήτης – Καρατζά Νίκη, φοιτήτρια – Κατράκη Κυριακή, φιλόλογο – Κατσιφαράκη Θηρεσία, εκπαιδευτικό – Κοντολέων Άννα, συγγραφέα-θεατρολόγο – Κορφιάτη Μαιριλή, εκπαιδευτικό – Λιοδάκη Δήμητρα, θεατρολόγο – Μανωλακάκη Χρήστο, ζωγράφο – Μαραγκουδάκη Δήμητρα, φιλόλογο – Μπιρμπίλη Μαριέττα, θεατρολόγο – Νικολακάκη Μαρία, εκπαιδευτικό – Ξενάκη Θοδωρή, ζωγράφο, εκπαιδευτικό – Παπουτσάκη Κλειώ, νηπιοβρεφοκόμο – Πετράκη Μανώλη, Πρόεδρο Ναυτικού Μουσείου Κρήτης – Πευκιανάκη Χρυσή, κοινωνική λειτουργό – Σωτηρόπουλο Χρήστο, εκπαιδευτικό, – Τσόντου Μαργαρίτα, φυσικό.

 

olo1

 

olo2

 

olo3

 

olo4

 

olo5

 

olo6

 

olo7

 

olo8

 

olo9