16/11/2017, “Σήματα Μόρς – Ένα αλφάβητο από τελείες και παύλες”, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

«Σήματα Μορς – Ένα αλφάβητο από τελείες και παύλες…»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συνεχίζοντας και για τους επόμενους μήνες, πραγματοποιεί προγράμματα φιλαναγνωσίας για παιδιά. Τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς & μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης, αλλά και τις απογευματινές ώρες και πραγματοποιούνται στο χώρο της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου, της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης Σούδας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2017. Στόχος των προγραμμάτων είναι η χαρά της μάθησης, η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, της εφευρετικότητας, της δημιουργικής φαντασίας, του χιούμορ.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων, πραγματοποιήθηκε η δραστηριότητα: «Σήματα Μορς – Ένα αλφάβητο από τελείες και παύλες…» για τα παιδιά της Δ΄ τάξης 1ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας, την Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

Σε μια εποχή που όλα κινούνται μέσα από καλώδια και σύρματα, ήρθαν σήμερα στη βιβλιοθήκη μας κάποιοι ξεχωριστοί άνθρωποι για να μας πουν ότι μ’ ένα απλό πομπό κι ένα συρματάκι (κεραία), μπορούμε να επικοινωνήσουμε με όλο τον κόσμο!

Οι ραδιοερασιτέχνες της περιοχής μας, μας παρουσίασαν το δικό τους κώδικα επικοινωνίας…

Αφού εξοικειωθήκαμε με όλο τον εξοπλισμό κι αφού γνωρίσαμε το αλφάβητο του Κώδικα Μορς, δοκιμάσαμε να φτιάξουμε τις δικές μας λέξεις και να αναγνωρίσουμε τις λέξεις που ακούμε (τι τααα τι για το γραμμα ρ).

Σαν εκκολαπτόμενοι ασυρματιστές στείλαμε σήματα Μορς με το ειδικό χειριστήριο και αποκρυπτογραφήσαμε αυτά που έστειλαν οι φίλοι μας.!

Εμψυχωτής : Ιωάννης Ζαχαριουδάκης, συνταξιούχος ΠΒΚ

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Ιωάννη Ζαχαριουδάκη και την παρέα του κ. Γιάννη Ροίδη, κ. Γιώργο Κουλιζάκη, κ. Γιάννη Γαλανάκη, για την ξεχωριστή παρουσίαση και τη μοναδική εμπειρία που μας χάρισαν!

 

ωσηματα1

 

ωσηματα2

 

ωσηματα3

 

ωσηματα4

 

ωσηματα5