16/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», “Δεδομένα για μένα : Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω”, Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, 11.00 το πρωϊ.

 

Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας

 

“Δεδομένα για μένα. Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω”

 

Η Δράση ξεκίνησε με τη διευκρίνιση πόσα άλλα ερωτήματα κρύβονται μέσα στη συγκεκριμένη ερώτηση :

 

α. Τι επάγγελμα θα ασκήσω

 

β. Τι χαρακτήρα θα διαμορφώσω ως άνθρωπος.

 

Ακολούθησε ένα θεατρικό δρώμενο με δύο ρόλους μέσα από το οποίο ζητήθηκε από τα παιδιά να αναγνωρίσουν επαγγέλματα που παρουσιάστηκαν.

 

Γράφτηκε η ονομασία κάθε επαγγέλματος σε καρτελάκι και ακολούθως μοιράστηκαν όλα στα παιδιά. Στη συνέχεια έγινε η διάκριση των όρων : επάγγελμα-λειτούργημα και διαβάζοντας το βιβλίο της Ροδούλας Παππά “Όταν μεγαλώσω…” διακρίναμε μαζί με τα παιδιά τα επαγγέλματα-λειτουργήματα.

 

Αμέσως μετά μιλήσαμε για εργασιακούς χώρους και για το συλλογικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί σ’ ένα π.χ. σχολείο, νοσοκομείο, θέατρο, εργοτάξιο και ονομάζονται συνάδελφοι, συνεργάτες,…

 

Συζητήσαμε ακόμα ξεφυλλίζοντας το βιβλίο “Μα τι κάνουν οι μεγάλοι όλη μέρα…” για την αξία κάθε επαγγέλματος και εξηγήσαμε ότι κανένα επάγγελμα δεν έχει αξία από μόνο του αν δεν του χαρίσουμε εμείς αγάπη, μεράκι, αφοσίωση και εργατικότητα.

 

Παίξαμε με το φωτογραφικό υλικό από επαγγέλματα άλλης εποχής και διασκεδάσαμε με το ευφάνταστο και ευρηματικό βιβλίο του Παπαθεοδούλου, “Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και…” ανακαλύπτοντας στις σελίδες του φανταστικά επαγγέλματα.

 

Τα παιδιά συμπλήρωσαν στο τέλος τα δελτία με το υπαρκτό και φανταστικό επάγγελμα που θα ήθελαν να ακολουθήσουν ζωγραφίζοντάς το.

 

Με τον μοναδικό της τρόπο η εκπαιδευτικός κα Ρούλα Βουράκη, καθήλωσε τους μικρούς φίλους στη σημερινή μας δράση!

 

 

megaloso1

 

megaloso2

 

megaloso3

 

megaloso4

 

megaloso5