17/7/2019, «Για φαντάσου …. Τα μαξιλάρια των ονείρων μου», Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού & Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

Συζητήσαμε με τα παιδιά για τα όνειρα τους, όνειρα της νύχτας, φόβους, αγωνίες και εφιάλτες… μετά για όνειρα και ονειροπολήσεις. Όνειρα μικρά … όνειρα μεγάλα …όνειρα κοντινά … όνειρα μακρινά … όνειρα ακατόρθωτα…

 

Οι μικροί μας φίλοι δίνουν μορφή στα όνειρα και τις ονειροπολήσεις τους και κατασκευάζουν το «δικό τους» οικολογικό μαξιλάρι.!

Ξορκίζουν φόβους, αγωνίες και νυχτερινούς εφιάλτες, τους …στήνουν παγίδες, τους ζωγραφίζουν…

Φεύγοντας παίρνουν το «μαξιλάρι» τους να τα συντροφεύει στα επόμενα χρόνια και να τους υπενθυμίζει ότι η ζωή είναι σαν ένα νόμισμα που έχει δύο όψεις.

 

Τα παιδιά προσεγγίζουν και έργα μεγάλων καλλιτεχνών και κινημάτων, που έχουν απλωθεί στη βιβλιοθήκη μας. Έργα που έχουν επηρεαστεί από όνειρα ή που τα έργα τους μοιάζουν με όνειρα.!

 

Στόχοι του εργαστηρίου να αξιοποιηθεί η εικαστική έκφραση προκειμένου να δοθεί «απτή μορφή» τόσο στις προσδοκίες όσο και στις ανησυχίες των παιδιών, με εμψυχώτρια τη Ρούλα Τατσοπούλου, παιδαγωγό θεάτρου.

 

Η δράση «Για φαντάσου …. Τα μαξιλάρια των ονείρων μου», σχεδιάστηκε από τη Γεωργία Δαμοπούλου, Εικαστικό-Παιδαγωγό, ΜΑ για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 , Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

 

μαξιλαρια1

 

μαξιλαρια2

 

μαξιλαρια3

 

μαξιλαρια6

 

μαξιλαρια7