18/08/2014, Εκδήλωση με θέμα:«Νεανική Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία στο Δήμο Χανίων»

Ο Δήμος Χανίων, διοργανώνει την Τρίτη 19 Αυγούστου 2014 και ώρα 19.00 στο χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων (οδός Υψηλαντών 30), ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Νεανική Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία στο Δήμο Χανίων».

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξει παρουσίαση και βράβευση των επιχειρηματικών ιδεών – και των συντακτών αυτών – που έλαβαν το α’ και β’ βραβείο του «Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Δημιουργικότητας & Καινοτομίας» που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Νεολαία σε Δράση” – “Youth in Action” στο οποίο και συμμετείχε εκ μέρους της χώρας μας ο Δήμος Χανίων.

 

Όπως επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων και Συντονιστής του προγράμματος κ. Γαβριήλ Κουρής «η εν λόγω εκδήλωση στοχεύει στο να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό οι καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες των νέων Χανιωτών που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Δημιουργικότητας & Καινοτομίας» στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Χανίων μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος “Νεολαία σε Δράση”. Ταυτόχρονα όμως επιδιώκουμε – μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης – να ενθαρρύνουμε περαιτέρω ως Δήμος, την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο συμβάλλοντας στην προώθηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, στη διάδοση του επιχειρηματικού πνεύματος και στην ενίσχυση των προοπτικών της απασχολησιμότητας των νέων» επισημαίνει ο κ. Κουρής.

 

Οι συντάκτες των επιχειρηματικών ιδεών που διακρίθηκαν και θα βραβευθούν είναι:

 

1ο Βραβείο: Γιώργος Καράκης

Τίτλος επιχειρηματικής ιδέας: “COOP | Ideas with Great Potential Reside in each one of us. Let’s make it happen!”

 

2ο Βραβείο: Ιάσων Πατεράκης

Τίτλος επιχειρηματικής ιδέας: “The AirPOTition project”

 

Επίσης θα γίνει απονομή βεβαιώσεων σε όλους τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου με τίτλο «Νεανική Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» που διοργάνωσε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Χανίων.

 

επιχειρηματικοτητα