19/11/2014, “Τα μυστικά του φιλοτελισμού για παιδιά” στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, ώρα 10.30 -11.30 π.μ.

 

“Τα μυστικά του φιλοτελισμού για παιδιά”   2η συνάντηση

 

Τον «μαγικό» κόσμο της συλλογής γραμματοσήμων θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μικρά παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Τα μυστικά του φιλοτελισμού για παιδιά », που συνεχίζεται και για το Σάββατο 22 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. στο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων με την συνεργασία του Προέδρου της Φιλοτελικής Πολιτιστικής Εταιρείας Χανίων: «Ο Φάρος» κ. Πολύκαρπου Αποστολάκη.

Σκοπός του προγράμματος είναι να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη για τον φιλοτελισμό στα παιδιά, τη συλλογή, αλλά και τη μελέτη των γραμματοσήμων.

 

«Ο φιλοτελισμός δεν είναι μόνο τοποθέτηση χρημάτων, αλλά μέσα από αυτόν μαθαίνουμε την οργάνωση, την τάξη, συλλέγουμε γνώσεις για μία σειρά θεμάτων. Επίσης, η ψυχική ηρεμία που προσφέρει ο φιλοτελισμός, τον αναδεικνύει σαν ένα από τα καλύτερα χόμπι», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολάκης στην πρώτη συνάντηση με τα παιδιά.

 

Στη δεύτερη συνάντηση θα αναφερθεί σε θεματικές συλλογές που θα ενθουσιάσουν και θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών γιατί θα αναφέρονται σε αγαπημένα παιδικά θέματα: Τα «παραμύθια» και τα «άγρια ζώα».

Στο τέλος του προγράμματος θα δωρίσει σε κάθε παιδί σημαντικό αριθμό γραμματοσήμων.

 

πολυκαρπος απο

 

πολυκαρπος απο 1

 

πολυκαρπος απο 2