19/2/2016, Εκδήλωση απολογισμού των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Δήμου Χανίων

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, με θέμα: “Απολογισμός του έργου του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων & των προγραμμάτωνΟΔΥΣΣΕΑΣ” και “ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ”, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.)

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Βαρβάρα Περράκη. Ακολούθησαν εισηγήσεις από τους φορείς που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση των προγραμμάτων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης των εκπαιδευομένων.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων εκπροσωπήθηκε από την προϊσταμένη κα Βιβή Χουδαλάκη. Στην παρουσίαση της με τίτλο «Η γνώση είναι δύναμη…» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Χουδαλάκη:

«Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ανταποκρινόμενη στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του κοινού της εκτός από τον καθημερινό δανεισμό, το διάβασμα, τη χρήση του Διαδικτύου, τις ηχογραφήσεις, τις επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών, πραγματοποιεί πολλές εκδηλώσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια.
Τη χρονιά που μας πέρασε, σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων, πραγματοποίησε σειρά σεμιναρίων γνωρίζοντας ότι «η Δια Βίου Μάθηση είναι ο δρόμος προς τον πιο σίγουρο, όμορφο, δημοφιλή, επιτυχημένο και γεμάτο δυνατότητες εαυτό μας».
Η ανταπόκριση του κοινού ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να καλύψουμε όλες τις επιθυμίες. Ευελπιστούμε να συνεχιστεί αυτό το όμορφο ταξίδι στη γνώση. Επτά (7) Εκπαιδευτικά Προγράμματα πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης.
Αναλυτικά:

– Ποιότητα ζωής-Περιβάλλον: «Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων» (25 ώρες) Σέγκος Εμμανουήλ– Αρχιτέκτων μηχ/κος
Νέες Τεχνολογίες: Δημιουργία Ιστοσελίδας (50 ώρες) Γιάννης Κουρκουνάκης – Εκπαιδευτής Πληροφορικής.
Γλώσσα & Επικοινωνία: «Ισπανικά για τον τουρισμό» (Α1-Ᾱ2) (25ώρες) Βελονάκη Χαρούλα -Εκπαιδεύτρια Ισπανικής Γλώσσας
– Πολιτισμός και τέχνη: «Φωτογραφία», διάρκειας (25 ωρών), Ιωσήφ Βατσάκης – Εκπαιδευτής Φωτογραφίας
– Πολιτισμός & Τέχνη: «Τοπική Ιστορία» (25 ώρες) Αναγνωστάκη Κατερίνα – Εκπαιδεύτρια Τοπικής Ιστορίας
Πολιτισμός & Τέχνη: «Ιστορία της Τέχνης» (50 ώρες), Μάγια Σπανουδάκη – Εκπαιδεύτρια Ιστορίας της Τέχνης

Τοπική κοινότητα μάθησης: «Λέσχη κινηματογράφου», Δρ. Κων/νος Νταντινάκης – Εκπαιδευτής Κινηματογράφου.

Είναι αλήθεια ότι όλοι οι εκπαιδευτές ήταν άριστα καταρτισμένοι, επικοινωνιακοί , μεταδοτικοί, ευγενικοί, ούτως ώστε να « κρατήσουν» το ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο μέχρι και το τελευταίο μάθημα!

Είναι αλήθεια επίσης ότι πολλοί συμπολίτες μας έμειναν δυσαρεστημένοι επειδή δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν λόγω του περιορισμένου αριθμού (20 άτομα) που επιτρεπόταν να παρακολουθήσουν τις συνεδρίες,
Ελπίζουμε και προσδοκούμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα να συνεχιστούν, να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατό περισσότερους ενδιαφερόμενους να έχουν πρόσβαση στη γνώση…στη δια βίου μάθηση…
Συνεχίζοντας η κα Χουδαλάκη αναφέρθηκε σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που αγαπήθηκε πολύ, γιατί η εξαιρετική παρουσίαση συμπληρώθηκε με επισκέψεις και ξεναγήσεις… οι εκπαιδευόμενοι άφησαν την αίθουσα της Βιβλιοθήκης και περπάτησαν δίπλα στα μνημεία της πόλης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πολιτισμός & Τέχνη: «Τοπική Ιστορία» και την εκπαιδεύτρια Αναγνωστάκη Κατερίνα.

Κλείνοντας η κα Χουδαλάκη ευχαρίστησε όλους τους Φορείς, τους εκπαιδευτές, τους εκπαιδευομένους και εστίασε στη φράση του Ανρί Λακορντέρ Γάλλου ιερωμένου, δημοσιογράφου και πολιτικού ακτιβιστή, (1802 – 1861):
«Η γνώση είναι το μάτι που φιλάει, που ερευνά, που συγκρίνει, που σκέφτεται, που περιμένει, που αρπάζει το φως, που προσθέτει στους περασμένους αιώνες το βάρος των καινούριων και υπομονετικός φρουρός του χρόνου αποσπά ένα-ένα απ’ το σύμπαν τα αιώνια μυστικά του.»

 

diabiou4

 

 

diabiou1

 

diabiou2

 

diabiou3

 

Τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Δήμων ζητά ο Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας. Τοποθέτηση στην εκδήλωση απολογισμού του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου .

Για περισσότερα δείτε εδω