19/7/2019, “Για φαντάσου… Τα μαξιλάρια των ονείρων μου”, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

Για φαντάσου… Τα μαξιλάρια των ονείρων μου

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας

 

Η δράση τα μαξιλάρια των ονείρων μου, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε σε τρία μέρη, με επιτυχία και με ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχής παιδιών.

 

Στο πρώτο μέρος που λειτούργησε διαδραστικά με τη βοήθεια ερωτήσεων που επέλεγαν με κλήρο τα παιδιά δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για διάφορα πράγματα όπως
α. Τα είδη των ονείρων διακρίνοντας τα όνειρα του ύπνου από τα άλλα της ζωής
β. Τους παράγοντες που γεννούν τα πρώτα και τις προυποθέσεις που χρειάζονται για να εκπληρωθούν τα δεύτερα.
γ. Τα διάσημα όνειρα της ιστορίας που έγιναν γνωστά ως όραμα
δ. Τα όνειρα που έγιναν θέμα βιβλίου, πχ Το όνειρο του σκιάχτρου του Ευγένιου Τριβιζά και τα όνειρα που εμπνέουν την τέχνη, πχ
Ο Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι.

 

Στο δεύτερο μέρος με τη βοήθεια έντυπου υλικού με πίνακες ζωγραφικής που μοιράστηκαν στα παιδιά μιλήσαμε για τα καλλιτεχνικά ρεύματα που συνδέονται με το όνειρο, υπερρεαλισμός, εξπρεσιονισμός, ποπ αρτ.

 

Στο τρίτο μέρος ενεργοποιώντας τη φαντασία και δημιουργικότητα των παιδιών κατασκευάσαμε τα μαξιλάρια των ονείρων με τις δύο όψεις.

Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία που απολαύσαμε !!!

 

Η δράση σχεδιάστηκε από τη Γεωργία Δαμοπούλου, Εικαστικό-Παιδαγωγό, ΜΑ για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία που διαρκεί από την 1η Ιουλίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2019 και αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και υλοποιήθηκε εξαιρετικά από τη Ρούλα Βουράκη, εκπαιδευτικό.

 

ονειρα1

 

ονειρα2

 

ονειρα3

 

ονειρα4

 

ονειρα6