2/4/2019, “Χρήστος Κοτσαύτης: Αστροφωτογραφία βαθέως ουρανού, η καταγραφή του αόρατου σε παρελθόντα χρόνο”, Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, ώρα 8 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Μοιράζομαι το χόμπι μου κι ότι αγαπώ»

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, ώρα 8 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων:

Χρήστος Κοτσαύτης: Αστροφωτογραφία βαθέως ουρανού, η καταγραφή του αόρατου σε παρελθόντα χρόνο

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων κι ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης σας καλούμε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, ώρα 8 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη, να μοιραστούμε το χόμπι του κ. Χρήστου Κοτσαύτη, ηλεκτρονικού, μουσικού και αστροφωτογράφου, για την Αστροφωτογραφία βαθέως ουρανού, η καταγραφή του αόρατου σε παρελθόντα χρόνο. Μία παρουσίαση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, έκθεση φωτογραφιών και βιβλίων.

 

Η βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά:
Στην κιθάρα: Χρήστος Κοτσαύτης
Στο τραγούδι: Μαρία Κλεινάκη και Χρήστος Κοτσαύτης
Ποιήματα διαβάζει: Η Μαίρη Πενταράκη

Προλογίζει:Ο Χρήστος Σωτηρόπουλος, Αντιπρόεδρος Σ.Φ.Α.Κ.

«Η καταγραφή του αόρατου σε παρελθόντα χρόνο» Το φως που έχει ξεκινήσει εδώ και χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια από μακρινούς γαλαξίες και νεφελώματα είναι το στοιχείο το οποίο μέσα από ειδικές αστρονομικές κάμερες και διαδικασίες επεξεργασίας, αποτυπώνεται στις αστροφωτογραφίες που θα παρουσιάσει ο Χρήστος Κοτσαύτης.

 

Χρειάζεται γνώση και ειδικός εξοπλισμός, το αποτέλεσμα όμως σε αποζημιώνει. Ο Χρήστος Κοτσαύτης ασχολείται με την παρατηρησιακή αστρονομία πάνω από 25 χρόνια και με την αστροφωτογραφία βαθέως ουρανού περίπου 16 χρόνια.

 

Οι λήψεις και η επεξεργασία των λήψεων γίνονται στο ιδιωτικό αστεροσκοπείο “Kydon Observatory” στην περιοχή Νεροκούρου Χανίων.

Ο κ. Κοτσαύτης μοιράζεται μαζί μας τη μεγάλη του αγάπη για την αστροφωτογραφία!

Έχετε κάποιο χόμπι ή απασχόληση που αγαπάτε; Λατρεύετε τα ταξίδια; «Πιάνουν» τα χέρια σας; Έχετε πάθος με συλλογές; Πιστεύετε πως μπορείτε να τα μοιραστείτε με άλλους;
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, στο χώρο του Media Lab του αναγνωστηρίου της, με σύγχρονο εξοπλισμό και υποδομή, σας καλεί να οργανώσουμε μαζί δημιουργικές συναντήσεις. Η πρότασή σας μπορεί να απευθύνεται σε μεγάλους ή μικρούς, να αναπτυχθεί σε μια συνάντηση ή περισσότερες, να έχει σχέση με κάτι καλλιτεχνικό, πρακτικό, γενικότερα δημιουργικό (κατασκευές, ταξίδια, συλλογές, μουσική κλπ).

Σκοπός του προγράμματος, να ανταλλάσσουμε γνώσεις, εμπειρίες, πρακτικές, να συνεργαζόμαστε και να γνωρίζουμε άλλους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τις ίδιες ασχολίες ή παρεμφερείς.

Οι Βιβλιοθήκες μας να μεταμορφώνονται σε κυψέλες δημιουργικών ανθρώπων που επικοινωνούν, μοιράζονται κι ανταλλάσσουν ιδέες και γνώσεις. Βιβλιοθήκες στην καρδιά της τοπικής κοινωνίας.

 

koutsautis1