2/7/2014, “Η Μέρα του Άγριου και του Ήμερου”, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, στις 30 Ιουνίου 2014.

Ο πολυβραβευμένος αμερικανός συγγραφέας Μωρίς Σεντάκ, τη Δευτέρα το απόγευμα, 30 Ιουνίου 2014, ταξίδεψε τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης Σταλού σ’ ένα ταξίδι άπλετης φαντασίας…

 

Οι εμψυχώτριες εκπαιδευτικοί, Εύα Τσεπαπαδάκη και Γιάννα Κολοκυθά διάβασαν το βιβλίο του Μωρίς Σεντάκ «Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα»

«Δυνατά συναισθήματα και ανησυχίες συγκρούονται στο μυαλό ενός νεαρού αγοριού που προσπαθεί να γνωρίσει τον κόσμο και να βρει θέση σ’ αυτόν». Ο Σεντάκ φωτίζει τις παιδικές ψυχές και τους δίνει την ελευθερία να τρέξουν, να γνωρίσουν, να παλέψουν, να κτίσουν και να πετάξουν πράγματα, όσο πιο μακριά μπορούν . Αλλά πάνω απ’ όλα να κάνουν πράγματα που θέλουν.

 

Τα παιδιά έπαιξαν με τις λέξεις και τις εικόνες των «τεράτων» μέσα από απλοϊκούς διαλόγους, και ζωγράφισαν τον εαυτό τους «άγριο τέρας», ξεπερνώντας φοβίες και ανασφάλειες.

Η Γιάννα και η Εύα με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό «περπάτησαν» τους μικρούς μας φίλους στο νησί των Άγριων Τεράτων, «χόρεψαν» ακούγοντας την «άγρια» μουσική τους. Και χαρτογράφησαν με πολύ χιούμορ και φαντασία το άγριο με το ήμερο…

Σας ευχαριστούμε πολύ !!

 

stalos 30-6 1

 

stalos 30-6 2

 

stalos 30-6 3

 

stalos 30-6 4