20/1/2015, Ολοκλήρωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων «Από την έρευνα στη διδασκαλία».

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, που πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, με τίτλο: «Από την έρευνα στη διδασκαλία» σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) και το Future Library.

 

Τις υποδειγματικές διδασκαλίες είχαν αναλάβει διακεκριμένοι ερευνητές, που υπηρετούν σε Πανεπιστήμια και επιστημονικά ιδρύματα της χώρας.

 

Βασικός στόχος των σεμιναρίων ήταν η επιμόρφωση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και του ευρύτερου κοινού, μέσα από τέσσερις κύκλους μαθημάτων: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, Οικονομία.

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία, όπως αναφέρει ο κ. Μιχάλης Κοπιδάκης, κλασικός Φιλόλογος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σύμβουλος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.), σκοπό έχει την: «προώθηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων στις ομάδες εκείνες, που για διάφορους λόγους (περιφέρεια, οικονομικοί λόγοι, κ.ά.) βρίσκονται σε δυσκολία προσέγγισης των δρώμενων στα μεγάλα αστικά κέντρα».

 

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και υπεύθυνη των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, Περράκη Βαρβάρα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

«Είναι προφανές από τη μεγάλη συμμετοχή των ενδιαφερομένων, τις εξαιρετικές εισηγήσεις αλλά και το κλίμα της συζήτησης που διαμορφώθηκε, η διοργάνωση αυτή υπήρξε επιτυχής. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων προσπαθεί και θα συνεχίσει στη βάση της ανάγκης για κάλυψη μορφωτικών και γενικότερων ενδιαφερόντων γύρω από την ανανεωμένη προσέγγιση της γνώσης, να προσφέρει προγράμματα καινοτόμα ως εργαλεία μάθησης και κυρίως να προτείνει την ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των συμπολιτών μας».

 

Η Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης, κα Χουδαλάκη Βιβή, τόνισε: «190 εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και από το ευρύτερο κοινό, συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις, γνώμες και ιδέες με διακεκριμένους ερευνητές πανεπιστημιακών και επιστημονικών ιδρυμάτων της χώρας μας. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων άνοιξε τις πόρτες της και υποδέχθηκε στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2015 τους : Γιάννη Δημητρακάκη, Φοίβη Γιαννίση, Ελευθερία Ζέη, Δημήτρη Μυλωνάκη, οι οποίοι μας «καθοδήγησαν» στα μονοπάτια του ερευνητικού τους αντικειμένου και των συμπερασμάτων της έρευνάς τους.

Ήταν μία θαυμάσια εμπειρία! Το κοινό, κατά πλειοψηφία καθηγητές, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλλά συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις και εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους.

Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς

το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου για την πρωτοβουλία της οργάνωσης του σεμιναρίου και την υπεύθυνη συντονίστρια του προγράμματος του Ιδρύματος, κα Καϊρη, που μας τίμησε με την παρουσία της. Τον κλασικό Φιλόλογο, ομότιμο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σύμβουλο του Ιδρύματος τον κ. Κοπιδάκη Μιχάλη για τον εύστοχο σχολιασμό και τις επίκαιρες παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια του διήμερου.

το Future Library για τη συνεχή στήριξη και υποστήριξη των Βιβλιοθηκών μας,

τους διακεκριμένους καθηγητές πανεπιστημιακών και επιστημονικών ιδρυμάτων της χώρας μας, που ήταν κοντά μας

και όλους όσους ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα!»

 

κιπκε 1

 

κιπκε 2

 

κιπκε 3

 

κιπκε 4

 

κιπκε 5